Haberler

Bilim Kurulu toplanıyor! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in öğrenciler için sunduğu PCR teklifi değerlendirilecek

Güncelleme:

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanıyor. Ağırlıklı olarak okullardaki tedbirlerin görüşüleceği toplantıda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in temaslı öğrenciler ve karantina sınıflarıyla ilgili PCR testi önerisi değerlendirilecek. Özer, temaslı olan öğrencilere velilerinin izniyle 7. günde PCR testi yapılması fikrini sunmuştu.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak. Bilim Kurulu toplantısının gündeminde aşılamadaki son durum ve varyantlar olacak.

TEMASLI ÖĞRENCİYE 7. GÜNDE PCR TESTİ YAPILABİLİR Mİ?

Toplantının öne çıkan başlıkları arasında Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli yürütülen okullarda yüz yüze eğitim süreci de yer alıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in vaka çıkan sınıftaki karantina süreciyle ilgili önerisi de değerlendirecek. Öneriye göre temaslı olan öğrencilere velilerinin izniyle 7. günde PCR testi yapılacak. Sonucu negatif çıkan öğrenciler 14 günlük filyasyon süresini tamamlamaya gerek kalmadan yüz yüze eğitime dönebilecek.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILACAK

Online yapılması beklenen Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yazılı açıklama yapması bekleniyor.

KORONAVİRÜSTE SON DURUM

21 Eylül'de açıklanan son 24 saatlik verilere göre ülkemizde 29 bin 338 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 260 olarak kayıtlara geçti. Tedavisi tamamlanan 23 bin 361 hasta taburcu olurken gün içerisinde 354 bin 854 test yapıldı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Fahrettin Koca Bilim Kurulu Mahmut Özer Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

YOĞURTÇU :

ACELE ETMEYİN YA , ZATEN 1,5 YIL YATMIŞSINIZ , NE BİR ÖNLEM VAR NE BİR ÇABA... ŞURDA YAZ AYININ GELMESİNE NE KALDI ...

64
29
yanıtYanıtla
ekrem :

2 tane ogrencim var okullarda hıc bır sekılde tetbir yok sabahları yuzlerce ogrencıyı sırada bekletıp sınıflara alıyorlar sosal fesafe kuralı yok sınıflarda 40 dan fazla ogrencı var okula gıne kadar hıc bır yokken sımdı oksuruk grıp butun cocuklara dunde 3 ogrencının testi pozıtıf

83
8
yanıtYanıtla
müdür :

DAYAN YAZA HEPSİ SERBEST OLUR TURİZM ÖNEMLİ

yanıt18
yanıt0
dünya işte:

Hocam lütfen türkçe öğrenin

yanıt11
yanıt12
yiğit :

arkadaşın türkçe öğrenmesinden daha fazla ne dediği önemli değil mi adam derdini anlatmış anlayamadıysan çok irdeleme.

yanıt19
yanıt8
irm syn :

Okullarda ilk hafta hiç zorlanmadık dediniz.. Ama ilk 2 günde 5 pozitif vaka çıktı gördüklerimi söylüyorum. En son kapatılacak yer okul dediniz kapatmayı düşünmüyoruz dediniz vakalar artmaya başladı bir sınıfa 30 öğrenci yerleştirdiniz. Şimdide PCR testi ile çocukları mafedeceksiniz. Allah'tan ailelerin isteğine bağlı yapmışsınız. onu da yapmasaydınız bilmiyorum nolurdu

70
8
yanıtYanıtla
Tuuba :

Konserlerde, kongrelerde, mitinglerde, açılış törenlerinde artmayan vakalar sadece okullar ve camilerde mi artıyor? Artık yeter, mahvettiniz halkı, özel sektörü bitirdiniz, camileri yok ettiniz şimdi de eğitim sistemini yok etmeye çalışıyorsunuz? Elbet bizim de söz sahibi olacağımız zaman gelecek!

50
16
yanıtYanıtla
Mahmut Gök:

Bravo aynen öyle

yanıt0
yanıt0
Ahmet Gündoğdu:

SAYIN MEB.COCUKLAR UZERINDEN DENEY YAPIYON BUNLARA BIRSEY OLURSA KACACAK YER ARARSIN KIMSENIN COCUGU KOBAY DEGIL VE NE KONUSTUGUNU BILMIYON SEN.ZATEN HIC GUVEN VEREN BIR GORUNUM YOK SENDE.HIC BIR GUVEN YOK OKULLARDA GIDIYORSUN BIR TANE SECME OKULA ORDAN GOZ BOYUYORSUN.

48
2
yanıtYanıtla
ADIM_YEŞİL :

Neden, Aile, Kültür ve Eğitim bakanlıklarına yetersiz kişiler atanıyor?

46
4
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title