Haberler

Beyoğlu'nda Polis DTP'li Gruba Müdahale Etti

Beyoğlu'nda polis, terör örgütü PKK lehine slogan atan DTP'li gruba müdahale etti. Olaylar sırasında polis otosunu taşlayarak bir polis memurunun yaralanmasına neden olan göstericilerin, Türk bayraklı araçlara da zarar verdiği görüldü. Gaz bombası ve panzerlerle su sıkarak müdahale edilen çok sayıda gösterici çevik kuvvet ekipleri tarafından gözaltına alındı.

DTP üyesi yaklaşık 300 kişilik grup, Galatasaray Postanesi önünde toplanarak sınır ötesi operasyonu protesto etti. Grup adına basın açıklaması yapan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Milletvekili Sırrı Sakık, operasyonun sonlanmasının sevindirici olduğunu belirterek, ancak çözümün silahla olamayacağını söyledi. Basın açıklamasının ardından grup üyeleri dağılmayınca göstericilerden biri gözaltına alındı. Bu sırada milletvekili Sırrı Sakık araya girerek göstericinin gözaltına alınmasını engellemeye çalıştı.

Polisi ikna edemeyen Sırrı Sakık Galatasaray Meydanı'ndan ayrılırken, grup üyeleri PKK lehine slogan atmaya başladı. Polisin uyarılarını dikkate almayan grup üyeleri, İstiklal Caddesi'nde yürüyüşe geçince polis müdahalesiyle karşılaştı. Göstericilere panzerlerle su sıkan ve biber gazı atan çevik kuvvet ekipleri, çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

Ara sokaklara dağılan göstericiler polis otosunu taşlayarak bir polis memurunun yaralanmasına sebep oldu. Bazı grup üyelerinin Türk bayraklı araçlara zarar verdikleri ve Türk bayrağına zarar vermeye çalıştıkları görüldü. Galasaray Meydanı'nda hareketli anlar yaşanırken, atılan gazlardan çevredeki vatandaşlar da nasibini aldı. Bölgedeki bazı esnaflar da çıkan olaylar nedeniyle dükkanlarının kepenklerini indirdi.

(EY-ÖFA-ED-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title