Haberler

Beylikdüzü'nde "Çocuklar Kışa Hazır" Semineri

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü anne-babalara “Çocuğunuz Kışa Hazır Mı?” söyleşisi düzenledi.

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü anne-babalara "Çocuğunuz Kışa Hazır Mı?" söyleşisi düzenledi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Anıl Yeşildal'ın konuşmacı olduğu programda, yoğunlukla kış aylarında yaşanan hastalıklara ve tedavi süreçlerine değinildi.

Beylikdüzü Belediyesi yoğunlukla kış aylarında ortaya çıkabilecek hastalıklara dikkat çekmek amacıyla "Çocuğunuz Kışa Hazır Mı?" söyleşisi düzenlendi. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Anıl Yeşildal ebeveynlere nezleden sinüzite, gripten orta kulak iltihaplarına pek çok konu konuda bilgi verdi.

Dr. Yeşildal, etkinlikte ayrıca bilinçsiz antibiyotik kullanımına dikkat çekerek, gereksiz ve aşırı antibiyotik kullanımında vücudun bakterilere direnç kazandığını ve bu nedenle ciddi sonuçlar doğabileceğini vurguladı. Antibiyotik kullanımının hatalı yapıldığı hastalıkların başında soğuk algınlığı ile birlikte, kızamık-kızamıkçık-su çiçeği ve el-ayak-ağız hastalığı gibi döküntülü çocuk hastalıklarının geldiğini belirten Yeşildal, "Anne-babalar çocuğun ateşinin yükselmesi durumunda paniğe kapılarak o korku ile antibiyotiğe başlayabiliyor. Oysa orta kulak iltihabı ve zatürre komplikasyonu olmadığı sürece antibiyotik kullanılmaması gerekiyor." dedi.

(HK-AŞ-Y) - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beylikdüzü Belediyesi Anıl Yeşildal Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title