Haberler

Beton Taşkın Su Kanalları Şehrin Sigortası Oldu

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehrin batı bölümünde Osman Kavuncu, Keykubat, Kazım Karabekir, şehrin orta kesiminde Osmanlı, Esenyurt, Ererköy ile şehrin doğu kısmında ise Köşk, Yıldırım Beyazıt, Tavlusun, Germir mahallelerinde yer alan taşkın su kanallarının beton...

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehrin batı bölümünde Osman Kavuncu, Keykubat, Kazım Karabekir, şehrin orta kesiminde Osmanlı, Esenyurt, Ererköy ile şehrin doğu kısmında ise Köşk, Yıldırım Beyazıt, Tavlusun, Germir mahallelerinde yer alan taşkın su kanallarının beton olmasının öneminin bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Dün akşamüstü anı ve şiddetli yağmur sonrası biriken suların beton kanallardan hızlı bir şekilde şehir dışına nakil olduğunu hatırlatan Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç"Melikgazi Belediyesi olarak DSİ ile işbirliği yaparak onların planlarına göre inşa edilen Erciyes Dağından gelen doğal kanalların beton kanal olarak yapılması son derece isabetli bir çalışma olmuştur. Çünkü toprak zeminli ve kontrolsüz kanallar taşkın su baskınlarına neden olmaktadır. Nitekim son yağışlarda bu açıkça gözlenmiştir. Ülkemizin birçok yerinde taşkın su kanalların kontrolsüz olması mahalleri su altına bırakmaktadır. Belediye olarak biz Taşkın su kanallarını beton duvar ile koruma altına aldığımız yetmiyormuş gibi çevresini doğa ile bütünleştirdik. Gezi ve yürüyüş yolları haline getirdik. Böylece şehrimize yeni bir vizyon ilave ettik. Bu alanlar artık birer mesire alanı gibi oldu. Kanalların üstüne hem araçlar hem de yayalar için geçişler ve köprüler yaptık"dedi.

Su kanalların çevresi adeta park haline geldiğini özellikle semt sakinlerin yağmur sonrası kanallarda akan yağmur sularını çevresinde oturak dinlendiklerini İfade eden Dr. Memduh Büyükkılıç, Taşkın su Kanalların gerek yapılması gerek ise çevresi ve doğası ile bütünleştirerek gezi yolu haline getirilmesinden dolayı birçok teşekkür telefonu ve mesajı aldıklarını sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memduh Büyükkılıç Kazım Karabekir Melikgazi Esenyurt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title