Haberler

Beşiktaş-trabzonspor Maçından Notlar

Beşiktaş, Trabzonspor Karşısına Geçen Haftaki Gençlerbirliği Maçının Kadrosuyla Çıktı.

Beşiktaş, Trabzonspor karşısına geçen haftaki Gençlerbirliği maçının kadrosuyla çıktı.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, geçen haftaki ilk 11'de değişiklik yapmazken, Bobo'yu yine yedek soyundurup forveti Nobre-Holosko ikilisinden oluşturdu.

Siyah-beyazlılarda, son 2 lig maçında forma giyemeyen Hırvat futbolcu Gordon Schildenfeld, sakatlığı geçince 18 kişilik maç kadrosuna alındı. Schildenfeld yedek soyunurken, Hakan, Ricardinho, Bobo, Aydın, Batuhan ve Mehmet Sedef de yedek kulübesinde yer aldı.

Trabzonspor'da ise sakatlığı bulunan Serkan Balcı, Beşiktaş karşısında forma giyemedi. Teknik direktör Ersun Yanal, Beşiktaş karşısında Serkan'ın yerine Ferhat'ı görevlendirdi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Rusya'nın Rubin Kazan takımına transfer olan Gökdeniz konusunu kapattıklarını belirterek, ''Gökdeniz gider yeni Gökdeniz'ler gelir'' dedi.

Gökdeniz ile iyi duygular içinde ayrıldıklarını belirten Şener, ''Gitmek istiyordu yapacak birşey yoktu. Ben, para için kimseyi satmam. Kendisine 'gitme' demiştim. Zorla gitmek istedi ve ben de kulübün menfaatini düşünmek zorundayım. Alınacak bu para, üyelerim ve taraftarlarımın parasıydı. Giden Gökdeniz'in yerine yeni Gökdeniz'ler gelir'' diye konuştu.

''Yıldız değil'' biçimindeki sözlerine açıklık getiren Şener, ''Gökdeniz, Türkiye'nin yetiştirdiği ender kabiliyetlerinden biri. 'Ama o yıldız, benim takımımda yıldızın gerektirdiği şeyleri yapmalıydı' dedim'' ifadesini kullandı.

Şener, alınan bu paranın sorumluluğunu omuzlarında taşıdığını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu transfer parasını milimetrik, dikkatli harcamamız gerekir. Hata yapmamalıyız, minimum hata yapmak istiyoruz. Umarım hata yapmayarak Trabzonspor'a yakışır bir kadro kurarız. Mayıs'a kadar hocamızla devam edeceğiz. Bu aydan sonra yeniden yapılanmaya gideceğiz. Mayıs ayına kadar transferlerin çoğunu bitireceğim.''

Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşmasına iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterdi.

BJK İnönü Stadı tamamıyla dolarken, karşılaşmayı 30 bini aşkın sporsever izledi. Bordo-mavili taraftarlar, kendilerine ayrılan eski açık tribündeki bölümü doldurarak takımlarını destekledi.

Bu arada Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, protokol tribünü yerine, uğuruna inandığı basın tribünü yanındaki bölümde kızıyla birlikte oturarak maçı izledi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise protokol tribününde maçı izleyenler arasında yer aldı.

Siyah-beyazlı taraftarların bulunduğu kapalı tribünde ''Bir ölür bin diriliriz, Hepimiz Filistin'', ''Çanakkale geçilmez, bu vatan bölünmez'' yazılı pankartlar açıldı.

Karşılaşmadan önce Beşiktaş ile Trabzonspor taraftarları arasında stat dışında bir arbede yaşandı.

Kendilerine ayrılan eski açık tribüne girmek için toplu halde BJK İnönü Stadı önüne gelen bir grup bordo-mavili taraftarla siyah-beyazlı taraftarlar arasında sözlü sataşma oldu. Daha sonra 2 grup arasında arbede yaşanırken, güvenlik güçleri müdahale ederek olayların büyümesini engelledi. Bu sırada olay çıkaranlar gözaltına alındı.

Ayrıca kapalı tribün girişinde de güvenlik güçleri ile Beşiktaş taraftarları arasında tartışma çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title