Haberler

Beşiktaş Cola Turka: 91 - Mersin Büyükşehir Belediyesi: 71

Beko Basketbol Ligi... Beşiktaş Cola Turka: 91 - Mersin Büyükşehir Belediyesi: 71

BEKO BASKETBOL LİGİ... BEŞİKTAŞ COLA TURKA: 91 - MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: 71

Beko Basketbol Ligi'nin ilk yarısının kapanış maçında Beşiktaş Cola Turka evinde ağırladığı Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 91-71'lik skorla mağlup etti. Siyah-Beyazlılar, bu galibiyetle birlikte ligdeki 9. galibiyetini elde etti.

Maça Beşiktaş Cola Turka, Andrew Oglivy-Cevher Özer ikilisinin, Mersin temsilcisi ise Nedim Yücel ve Vincent Sheldon Grier'ın sayıları ile başladı. Michal İgnerski'nin 3 sayılık basketleri ile ev sahibi takım 5. dakikayı 17-6 üstün geçti. Ercüment Sunter'in molasının ardından Alex Sacales ile 3 sayılık bir basket bulan Mersin Büyükşehir Belediyesi, boyalı alandan da Vincent Sheldon Grier ve Nedim Yücel ile skor üretti. İlk periyodu potasında gördüğü basketlere Michal İgnerski- Andrew Oglivy ikilisi ile hemen yanıt veren Siyah Beyazlılar 27-13 önde tamamladı.

Mire Chatman ve Michal İgnerski'nin basketlerinin ardından Hüseyin Beşok ve Bekir Yarangüme ile kolay sayılar bulmaya devam eden Beşiktaş Cola Turka, ikinci periyoda da hızlı başladı ve yakaladığı 10-0'lık seri ile farkı 33. dakikaya girilirken 24 sayıya çıkarttı (37-13). Dionte Christmas ile suskunluğunu bozan, Vincent Sheldon Grier'ın hızlı hücumdan buluğdu basketle hücumda toparlanmaya çalışan konuk takım, alan savunması yaparak rakibini durdurmaya çalıştı. Potasında arka arkaya gördüğü 3 sayılık basketlere boyalı alandan ve dış atışlardan hemen cevap veren ev sahibi takım skor üstünlüğünü korudu ve soyunma odasına 53-37 önde gitti.

İkinci yarıya Asım Pars'ın turnikesi ve Hakan Köseoğlu'nun serbest atış sayıları ile başlayan konuk takıma, Michal Ignerski'nin içeriden ve dışarıdan bulduğu basketlerle cevap veren Beşiktaş Cola Turka, 23. dakikada durumu 59-40'a getirdi. Cevher Özer'in orta mesafeli atışı ile farkı 20 sayının üzerine çıkaran ev sahibi takım, Mustafa Abi'nin üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle farkı iyice açtı (64-42). Nedim Yücel'in serbest atış isabetleri ve Hakan Köseoğlu'nun üçlüğü ile cevap vermek isteyen Mersin temsilcisi, 27. dakikada skoru 65-47'ye getirse de çeyreğin son bölümünde Serhat Çetin'in içeri penetreleri ile skor üretmekte zorlanmayan Siyah-Beyazlılar, final periyoduna 71-53'lük avantajla girdi.

Son çeyrek Asım Pars'ın orta mesafeli atışı ve Andrej Stimac'ın hızlı hücumdan gelen turnikesi ile başlarken, Beşiktaş Cola Turka da oyunun bu bölümünde Hüseyin Beşok ile içeriden, Mire Chatman'la da dışarıdan skor üretti. Karşılaşmanın 33. dakikasında skor 76-57'ye gelirken Mersin Büyükşehir Belediyesi, pota altından bulduğu basketlerle aradaki farkı eritmeye çalıştı. Mola sonrası savunma sertliklerini arttıran iki takım da rakibine kolay sayı şansı tanımadı ve karşılaşmanın son dakikalarında iki ekip de skor üretmekte zorlandı. Vincent Grier'in smaç basketi ile suskunluğunu bozan konuk takıma Mire Chatman ve Michal Ignerski ile cevap veren Beşiktaş Cola Turka, mücadeleden 91-71'lik skorla galip ayrılan taraf oldu.

SALON: Beşiktaş Cola Turka

HAKEMLER: Aytuğ Ekti-Ersan Ergüler-Altuğ Köselerli

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (91): Bekir Yarangüme 14 (2 ribaund), Mustafa Abi 5 (4 ribaund - 5 asist), Cüneyt Erden 3 (1 ribaund), Hüseyin Beşok 6 (3 ribaund - 4 asist), Serhat Çetin 2 (2 asist), Michal Ignerski 28 (2 ribaund - 1 asist), Mire Chatman 13 (7 ribaund - 6 asist), Cevher Özer 7 (3 ribaund - 5 asist), Andrew James Ogilvy 13 (9 ribaund - 2 asist),

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (71): Asım Pars 7 (3 ribaund - 4 asist), Nedim Yücel 10 (10 ribaund), Alex Sacales 11 (1 ribaund - 2 asist), Hakan Köseoğlu 6 (2 ribaund - 4 asist), Vincent Grier 16 (9 ribaund - 3 asist), Andrej Stimac 10 (4 ribaund - 1 asist), Dionte Lamont Christmas 11 (2 ribaund - 2 asist)

1. PERİYOT: 27-13

2. PERİYOT: 26-24

3. PERİYOT: 18-16

4. PERİYOT: 20-18 İSTANBUL - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title