Haberler

Berkin Elvan'ın Anısına Hakaret Davası

Gezi Parkı odaklı olaylarda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın anısına ve babası Sami Elvan'a sosyal medya hesabı üzerinden hakaret ettiği iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Gezi Parkı odaklı olaylarda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın anısına ve babası Sami Elvan'a sosyal medya hesabı üzerinden hakaret ettiği iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan ve sanık Mustafa Andaç'ın katılmadığı duruşmada, Elvan ailesinin avukatları hazır bulundu.

Hakim Mustafa Boz, celse arasında sanık Andaç'ın yakalandığını ve savunmasının alındığını belirtti. Hakim Boz, sanık avukatının mazeret dilekçesi ile savunma için süre talepli dilekçeyi sunduğunu da kaydetti.

Elvan ailesinin avukatlarından Oya Aslan, sanıktan şikayetçi olduklarını ve suçunu ikrar eden sanığın olaydan sonra benzer şekilde internette yazılar yazmaya devam ettiğini söyledi.

Avukat Aslan, suçun mahiyeti ve toplumda infial uyandırması da göz önünde bulundurularak, sanığın tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatına savunma yapması için, Elvan ailesinin avukatına ise esas hakkında yazılı beyanda bulunmasına ilişkin talebi nedeniyle süre verilmesini kararlaştırdı. Mahkeme, sanığın tutuklanmasına ilişkin talebi de dosya kapsamını göz önünde bulundurarak reddetti.

Sanığın savunması

Sanık Mustafa Andaç hakkında bir önceki celsede savunmasının alınması amacıyla yakalama kararı çıkarılmış, Batman'da yakalanan Andaç, bu ildeki nöbetçi mahkemeye ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı.

Andaç ifadesinde, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, iddianamedeki bahsi geçen yazıların kendisine ait olduğunu söyledi. Şahsı tanımadığını ifade eden Andaç, "Paylaşım yaptığım sırada, televizyonda ve sokaklardaki terör olaylarından, insanların Berkin Elvan'ı anmak adına yakıp yıkmasından etkilenerek bu cümleleri sarf ettim" dedi.

Sanık Andaç, anayasal hakkını kullanarak yorum yaptığını ve kimseye hakaret etme niyeti olmadığını öne sürdü.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Mustafa Andaç'ın Twitter'daki adresi üzerinden Berkin Elvan'ı ve babası Sami Elvan'ı kastederek, hakaret içeren tweetler attığı belirtildi. Ayrıca sanık tarafından atılan tweetlerde tehdit içeren ifadeler olduğu vurgulanan iddianamede, sanığın söz konusu yazıları kendisinin yazdığını ikrar ettiği belirtilerek, hakaret ve tehdit suçunu işlediğinin sabit olduğu anlatıldı.

İddianamede, Andaç hakkında "hakaret", "tehdit" ve "kişinin anısına hakaret" suçlarından 1 yıldan 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Berkin Elvan Sami Elvan Oya Aslan Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

İmamoğlu: İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulaması 16 Mayıs'ta başlıyor

İmamoğlu: İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulaması 16 Mayıs'ta başlıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title