Haberler

Üniversitenin 3 yıllık fizik bölümünü bir yılda bitiren 11 yaşındaki çocuk, ölümsüzlüğü hedefliyor

Güncelleme:

Belçika'da Laurent Simons isimli 11 yaşındaki bir çocuk, 3 yıllık fizik bölümünü 1 yılda bitirerek en iyi dereceyle mezun oldu. Klasik mekanik ve kuantum fiziğine odaklandığını ifade eden Simmons, hedefinin ölümsüzlük olduğunu ifade ederek vücutta mümkün olduğunca fazla sayıda parçayı mekanik parçalarla değiştirmek istediğini söyledi.

Anvers Üniversitesi, 11 yaşındaki Laurent Simons'un Mart 2020'den beri fizik bölümünde okuduğunu, diğer öğrencilerin hepsini geride bırakarak lisans diploması almaya hak kazandığını bildirdi. 3 yıllık fizik bölümünü 1 yılda bitirerek en iyi dereceyle mezun olan Simmons'un lisans derslerine devam ederken aynı zamanda yüksek lisans dersleri aldığı ve yaz sonunda yüksek lisans programına başlayacağı belirtildi.

"HEDEFİM ÖLÜMSÜZLÜK"

Belçika basınına konuşan 11 yaşındaki çocuk, klasik mekanik ve kuantum fiziğine odaklandığını, bu konulardaki her şeyi bir an önce öğrenmek istediğini söyledi. Simmons, "Hedefim ölümsüzlük. Vücutta mümkün olduğunca fazla sayıda parçayı mekanik parçalarla değiştirmek istiyorum. Bunun için bir yol hazırladım. Bulmacanın ilk parçası kuantum fiziği." dedi.

9 YAŞINDAYKEN KABUL EDİLDİĞİ ÜNİVERSİTEYLE ANLAŞMAYA DÜŞTÜ

Hedefine ulaşmak için dünyanın en iyi profesörleriyle çalışmak istediğini dile getiren Simmons, "Onların beyinlerinin içine bakmak ve nasıl düşündüklerini öğrenmek istiyorum." diye konuştu.

"Dahi çocuk" olarak adlandırılan Simmons, 9 yaşındayken Hollanda'daki Eindhoven Teknoloji Üniversitesine kabul edilmiş, en küçük yaşta yüksek okul diploması alabilecekken üniversiteyle anlaşmazlığa düşerek okuldan ayrılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Belçika Anvers Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

Serdar Ceylan:

Bende derimki insanlığa daha faydalı olmanı isterim frevun gibi olma yaradana karşı gelme boyundan büyük laf etme ki hüsranı yaşama çocuk.

91
47
yanıtYanıtla
tövbekar 34:

ölümsüz olan sadece ALLAH ü tealadir her canli ölümü tadacaktir akil olabilir iman olmadikca akilda bir yere kadar

93
44
yanıtYanıtla
Cengiz Kulaksız:

Ölümsüzlüğü bulamasın diyorum bende oku insanlara faydalı bir birey ol Allahı karsına alırsan sonuc hüsran olur

73
34
yanıtYanıtla
Mikail arman:

ÎMAN'dan uzak bir akıl'ın veya akıllı olduğu iddia edilen kimsenin ne kendine, nede hiç bir kimseye faydası olmaz ! Unutulmaması gereken diğer önemli nokta ise Yüce ALLAH dilemezse, izin vermezse bilim dahi asla ilerleyemez. Her şey Yüce ALLAH'ın dilemesiyle olur.

75
28
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Ezberletmişler bir şeyi biliyor gibi ahkam kes. İman emin olmak demektir. İnsan herhangi bir konu hakkında sadece ilimle emin olabilir. Din de dahil. Emin olmadan bir dine tabi olmak sadece inançla mümkün olur. Bu yüzden körü körüne inanmak vardır ama körü körüne iman etmek diye bir şey olamaz. Sizin gibilere iman sahibi değil inanç sahibi denir. Sizin her şeyiniz ezberdir. Ezberi marifet bilirsiniz bu ezberciliğin nirvanası da Hafızlıktır. Özünden uzak olduktan sonra Allah katında sıfırdır.

yanıt23
yanıt13
Serkan Baş:

Gün gelecek, o da olacak. Yaratıcı böyle bir kitap yazmaz. Akıllı olun. Bilime güvenin.

23
75
yanıtYanıtla
halil yaman:

ben de diyorum ki bu dünyanın adaleti yok, insanları kandıran,aldatan hem daha iyi yaşıyor hem de değer görüyor. bu dünyanın adaleti olduğu inancını tamamen yitirdim. keşke bana küçükken iyiliği, doğruluğu öğütlemeselerdi. iyiysen, doğruysan küçük görülüyorsun. ve ilahi adalet diye bir şey yok, yapanın yanına kar kalıyor herşey, kimi her naneyi yemesine rağmen en iyi şekilde yaşıyor ve ölüyor. diğeri ise olanca dürüstlüğüne rağmen hayat tarafından en perişan şekilde eziliyor ve ölüyor.

yanıt12
yanıt8
ahmet güneş:

OKUR AMA ADAM OLAMAZ...

57
32
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

ölümsüzlüğü bulup ne yapacaksın.ölümsüzlüğü buldugunda ölmek isteyeceksın her sey zamanında güzeldir.her seyı tadında bırak ve fazlası zarar dıye bır ata sözlerımız var.şunu diyebilirim ölümden korkmayın ama ıntıhar etmekten korkun.

53
31
yanıtYanıtla
senata silva:

Tüm yorumları gördüm, uzun yaşamak için her şeyi deneyen insanlar, nasıl laflar ediyorlar.. YAZIK İNSANLARIMIZ NE HALDELER, ÇOK YAZIK...

46
20
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title