Haberler

Bismil'de Bedensel Engelli Genç Kızın Okuma Azmi

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki bedensel engelli Can, hiç okula gitmediği halde kendi imkanlarıyla okuma yazma öğrendi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki bedensel engelli Ayşe Can, hiç okula gitmediği halde kendi imkanlarıyla okuma yazmaya öğrendi.

Bismil ilçesinde Sanayi Mahallesinde oturan Can ailesinin 7 çocuğundan biri olan doğuştan bedensel engelli Ayşe Can, hiç okula gitmediği halde kendi imkanlarıyla okuma yazmaya öğrenerek okumanın önünde hiçbir engelin olmadığını gösterdi. Ayşe Can, eğitimi ve tedavisi için yetkililerden yardım talep etti.

Oturduğu mahalleye yakın bir okulun olmaması ve bedensel engeli nedeniyle okula gidemediğini belirten Ayşe Can, bunun kendisi için bir engel olmadığını, kendi imkanlarıyla okuma yazmayı öğrendiğini söyledi.

Açıköğretim 5. sınıfı okuduğunu kaydeden Can, okumak istediğini, bu konuda yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklediğini dile getirdi.

Tedavisi için de birkaç kez hastaneye gittiğini ifade eden Can, şöyle konuştu:

"Bir gelişme olmadı. Ailemin maddi imkansızlığından dolayı Diyarbakır dışında başka bir hastaneye gidemedim, onun üzüntüsünü yaşıyorum. Belki başka yerlerde bir tedavisi olabilir ümidi var. Bizim de maddi durumumuz hiç yok. Yetkililerden her yerde engelli okullarının, fizik tedavi merkezlerinin açılmasını istiyorum. İnşallah sesimi duyarlar.  Çünkü ben okumayı çok istiyorum."

Baba Abdulkadir Can da kızının 4 kez ameliyat olmasına rağmen bir sonuç alamadıklarını anlatarak, maddi imkanları olmadığı iyi hastanelere götüremediğini belirtti.

Anne Şerife Can ise kızının engelli olmasından dolayı okula gönderemediklerini, okuma yazmayı kardeşlerin yardımıyla öğrendiğini dile getirdi.

Kızının engelli olması nedeniyle çok zorluk çektiğini söyleyen Can, "Bir bardak su vermeyi unutsak susuz kalır. Her şeyini biz yapıyoruz. Bugün biz anne ve baba olarak hayattayız ve kızımıza bakıyoruz. Yarın ölürsek bu kızın durumu ne olacak, kim bakacak? Yetkililerden kızımın geleceği için geç olmadan el uzatmasını istiyorum. Kızımı okutsunlar. Kızımın okuyup meslek sahibi olmasını istiyorum" ifadelerini kullandı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

diyarbakır ayşe can bismil Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title