Haberler

    Beckenbauer İçin Şok İddia

    ALMANYA'nın 2006 Dünya Futbol Şampiyonasına yaptığı evsahipliğiyle ilgili her geçen gün yeni skandal ortaya çıkıyor.

    2000 yılında organizasyonu almak için Asyalı delegelere para ödendiği yönünde çıkan iddialarla ilgili soruşturmalar sürerken, şimdi de kamuoyunun organizasyonla ilgili yanlış bilgilendirildiği öğrenildi. Kamuoyuna, organizasyon başkanlığınını Franz Beckenbeauer'in fahri olarak yürüttüğü açıklanmıştı.

    Beckenbauer de o dönemde yaptığı açıklamalarda ve verdiği demeçlerde görevini fahri olarak yürüttüğünü söylemişti. Ancak yürütülen soruşturma, Beckenbauer'in kamuoyunu yanıltığını gün yüzüne çıkardı. Ünlü futbol adamının fahri olarak yaptığını söylediği 2006 Dünya Futbol Şampiyonası Organizasyonu Başkanlığı için 5 milyon 500 bin Euro para aldığı ve bu paranın da dört yıl sonra vergisini ödediğini Spiegel yazdı.

    Dünya Kupası maçları için uluslararası bahis bürosu Oddset'in ödediği 5 milyon 500 bin Euro'yu Alman Futbol Federasyonu (DFB) Franz Beckenbauer'in hesabına havale ettiği bilgisini DFB de doğruladı. DFB ile Beckenbauer'in 14 Ekim 2004'te paranın ödenmesi için sözleşme de yaptığı ortaya çıktı. DFB tarafından yapılan açıklamada söz konusu 5 milyon 500 bin Euro'nun Beckenbauer'in hesabına Şubat 2005 ile Ekim 2006 tarihleri arasında beş taksit şeklinde havale edildiği de belirtildi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Franz Beckenbauer Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title