Haberler

Bayburt'ta Kadın Çalıştayı Yapıldı

Güncelleme:

Bayburt'ta Kırsal Kesim Üretiminde Kadının Rölü ve Etkinliğinin Arttırılması çalıştayı yapıldı.

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) tarafından organize edilen "Bayburt'ta Kırsal Kesim Üretiminde Kadının Rölü ve Etkinliğinin Arttırılması" çalıştayı Bayburt'ta yapıldı.

Kentteki bir otelde gerçekleştirilen çalıştaya Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, BAYPROJE Yöetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız ile derneğin yönetim kurulu üyeleri ve kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

İki ayrı oturum halinde yapılan çalıştayın ilk oturumunda, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Yavuz, Bayburt'ta kırsal alandaki kadının güçlü ve zayıf yönleri ile bu alandaki kadınların fırsatları ve onları tehdit eden unsurlarını daha önce yaptıkları anket çalışmaları kapsamında anlattı.

Çalıştayın ikinci bölümünde ise Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Selçuk Emsen, Bayburt Üniversitesinin sosyoekonomik etkileri ve gelişme süreci için çıkarımlar konusunda sunum yaptı. - Bayburt

Kaynak: AA / Yerel

Atatürk Üniversitesi Bayburt Üniversitesi Abdullah Hacı Ali Polat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title