Haberler

Bayburt: Bayburt'ta Kuraklık Çiftçiyi Vurdu

Bayburt'un Aydıntepe İlçesi'ndeki ovada susuzluk sebebiyle çiftçilerin ektiği tüm ürünlerin kuruma noktasına geldiği bildirildi.

Bayburt'un Aydıntepe İlçesi'ndeki ovada susuzluk sebebiyle çiftçilerin ektiği tüm ürünlerin kuruma noktasına geldiği bildirildi.

Aydıntepe Ovası'ndaki ekilen ürünlerin her geçen gün kuruduğunu, böyle devam etmesi halinde zarar edeceklerini dile getiren Aydıntepeli çiftçi Mehmet Karadeniz, çözüm bulunmasını istedi. çiftçi Mehmet Karadeniz, "Sulama Birliği'nin TEDAŞ' a borcu nedeniyle su bağlanamadı. Aydıntepe Ovası'ndaki 5 bin dönüm araziye ekilen ürünler susuzluktan kuruma noktasına gelmiştir. Buradaki çiftçiler mağdur durumdadır. Destekleme verilmesine rağmen ürün alamayacağımız için bundan da yararlanamayacağız. Yetkililerin gelip burada durum tespiti yapmasını istiyoruz. DSİ 15-16 liraya su veriyor. Buna da razıyız ama, onu da bulamıyoruz. Zaten bundan sonra gelecek suyu da istemiyoruz" diye konuştu.

İl Genel Meclisi üyesi Ömer Zengin de, TEDAŞ'a olan borç sebebiyle kanala su verilemediğini hatırlatarak, cazibeli suyun bölgeye yetmediğini ifade etti. Zengin, "Su kanalının beton olmasını ve bir gölet yapılmasını istiyoruz. TEDAŞ, borç ödenmediği için su vermiyor. Çaresiz kaldık. Yetkililerin burada çiftçilerin mağduriyetini görerek, çözüm bulmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title