Haberler

Baştürk Anısına Ödüllü Yarışma

Eski Disk ve Genel -İş Genel Başkanı Abdullah Baştürk Anısına Edebiyat Ödülü Verilecek.

Eski DİSK ve GENEL-İŞ Genel Başkanı Abdullah Baştürk anısına edebiyat ödülü verilecek.

DİSK’e bağlı GENEL-İŞ Sendikasından yapılan yazılı açıklamaya göre, Baştürk’ün ailesi, GENEL-İŞ ve Edebiyatçılar Derneği işbirliğiyle verilecek ödüle aday kitapların, işçiler ya da diğer emekçiler hakkında olması gerekiyor.

Bu kitaplar, şiir, öykü, roman, masal, anı, günce, yaşam öyküsü, röportaj, inceleme, eleştiri, makale, deneme, antoloji, yıllık ve benzeri türlerde olabilecek. Ancak ödül dağıtımında, tür değil, yapıtın değeri göz önüne alınacak.

Şiir, öykü, deneme gibi türlerde, kitabın ağırlıkla işçiler ya da emeğiyle geçinenler hakkında olması, yeterli sayılabilecek. Yarışmaya, 1 Ocak 2008’den bu yana basılmış kitaplar katılabilecek. Son başvuru tarihi 11 Eylül 2009 olan yarışmada, ödüle tek yapıtla aday olunabilecek. Edebiyatçılar Derneği yönetim organlarında yer alan üyeler yarışmaya katılamayacak. Seçici kurul, Remzi İnanç, Özgen Seçkin, Vecihi Timuroğlu, Necati Tosuner, Tuncer Uçarol’dan oluşacak.

En çok üç kitaba ödül verilecek ve aralarında herhangi bir sıralama yapılmayacak. Ödül tutarları her bir kitap için 2 bin TL olacak ve ödül kazananlar ayrıca GENEL-İŞ’in Burhaniye’deki "Abdullah Baştürk Eğitim ve Dinlenme Tesisleri"nde bir hafta konuk edilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title