Haberler

Başkan Tiryaki'den Çağrı: "Çocuklarımızı Kültür ve Sanatla Buluşturalım"

Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sanat Sokağı'nda bir sokak sergisinin açılışını gerçekleştiren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Çocuklarımız kültürle, sanatla buluşmadığı sürece toplumumuzun huzurlu olması mümkün değil. Sanatın, hayatımıza katacağı pozitif enerji, daha huzurlu bir yaşam sürmemizi sağlayacaktır" dedi.

Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sanat Sokağı sanatçıları bir sokak sergisiyle baharı karşıladılar. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin açılışını yaptığı sergide, birbirinden renkli görüntüler yaşandı.

Başkan Tiryaki Ulucanlar Sanat Sokağı Sanatçıları'nın sergisini gezdi

AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkan Yardımcısı Nurdan Şanlı ile birlikte sergiyi gezen Başkan Tiryaki, tek tek tüm stantları dolaştı. Keçe, ahşap oymacılığı, yağlı boya, hat, tezhip, seramik, işlemecilik, vitray, ebru, mozaik gibi birçok sanat dalını icra eden sanatçılar, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sanat Sokağı'ndaki atölyelerinde gerçekleştirdikleri eserleri, bir sokak sergisi ile vatandaşların beğenisine sundu. Eserleri tek tek inceleyen ve sanatçılardan bilgi alan Başkan Tiryaki, Altındağ Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya büyük önem verdiklerini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ulucanlar Cezaevi'nin kapalı kısmı müze olarak hizmet veriyor. Yarı açık kısmı ise kültür sanat merkezi oldu. Sanat Sokağı'nda pek çok sanatçıya yer verdik. Tüm sanatçılarımıza gayret ve özverilerinden ötürü teşekkür ediyorum. Ankara'da yaşayan veya Ankara'ya gezmeye gelen tüm sanatseverleri Ulucanlar'daki Sanat Sokağı'mıza davet ediyorum. Geleneksel ve modern sanat dallarının pek çoğunu burada görmek mümkün. Artık kaybolmaya yüz tutmuş pek çok sanat dalı da, buradaki sanatçı dostlarımızla modernleştirilerek gelecek kuşaklara aktarılıyor.

Çocuklarımız kültürle, sanatla buluşmadığı sürece toplumumuzun huzurlu olması mümkün değil. O yüzden insanlarımızın sanat merkezlerini, galerileri ziyaret etmesini, sanat dalları hakkında fikir sahibi olmasını çok önemsiyorum. Bununla birlikte herkese tavsiyem, lütfen evinize pahalı mobilyalar alacağınıza evinizi kendi bütçenize göre sanat eserleri ile süsleyin. Sanat eserlerinin, hayatımıza katacağı pozitif enerji, daha huzurlu bir yaşam sürmemizi sağlayacaktır." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Tiryaki Nurdan Şanlı Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title