Haberler

Başkan Tahmazoğlu'ndan Yeni Çiftlere Umre Müjdesi

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Evlilik Okulu'ndaki eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen 196 çift, düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinelerini aldı.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Evlilik Okulu'ndaki eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen 196 çift, düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinelerini aldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yeni evlenen çiftlere bir müjde daha vererek her ay bir çifti Umre 'ye göndereceğini ifade etti.

Şahinbey Belediyesi, 2009 yılında başlattığı Evlilik Okulu Projesini Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte yürütüyor. Şahinbey Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.

"Hayata Olumlu Bakmak Gerek"

Evlilik Okulu'nun birçok çiftin hayatını değiştirdiğini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Evlilik Okulumuz da şuana kadar 26.047 kişiye eğitim aldı. Bu çok güzel bir olay. Biliyorsunuz her şeyin başı eğitim ve dinimizin ilk emri de OKU. Evlilik insan hayatında çok önemli bir nokta. Aslında eşler insanı ya cennete, ya da cehenneme götürüyor. Çünkü bir insanın evlilik hayatı gerçekten iyiyse, insan dünyada cenneti yaşar. Evlilik hayatı kötüyse hiç ahirete gitmeye gerek yok bu dünyada cehennemi yaşarsın, bu nedenle hayatımızı cennet yapmanın yolu iyi bir evlilik hayatından geçiyor. Güzel gören güzel düşünür ve hayattan lezzet alır. Aslında bunu hayatımızda da uygulayabilirsek ve her şeye olumlu tarafından baksak kendimizde mutlu oluruz karşı tarafıda mutlu etmiş oluruz. Dünya hayatı zaten çok kısa ve bir an gibi geçiyor. Bu nedenle bulunduğumuz anı ve günü güzel geçirirsek ondan sonra hayat güzel geçmiş olacak" dedi.

Umre müjdesi

Evlilik Okulu eğitimine katılan ve yeni evlenen bir çifti her ay Umre'ye göndereceklerinin müjdesini veren Tahmazoğlu, "Biliyorsunuz yeni evlenen çiftlerimize çamaşır makinası hediye ediyoruz. Ancak, çiftlerimize bir sürprizimiz daha olsun ve evlenecek olan bir çiftimizi sertifika törenimizde kurayla Umre'ye gönderelim. Bildiğiniz gibi ortaokul ve lise öğrencilerimize kitap dağıtıyoruz ve dağıttığımız kitaplardan sınava tabi tutup, okulun birinci, ikinci ve üçüncülerini ödüllendiriyoruz. Daha önce öğrencilerimizi Konya'ya gönderdik. Bunun yanı sıra eşofman takımı, bisiklet gibi hediyeler verdik. Ama öğrencilerimize bu ay ki ödülümüz Şubat tatilinde onları Umreye göndermek. Bu konuda sınavımızı yaptık ve Şubat tatilinde 164 öğrencimizi Umre'ye göndereceğiz. Bu uygulamayı üç yıldan buyana yapıyoruz. Evlilik Okuluna katılan ve yeni evlenen çiftlerimizden bir çiftimizi kurayla Umreye gönderelim dedik. Ancak, bu çiftlerimizden de salonda bulunanlardan biri olacak" ifadelerini kullandı.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu 176 kişilik yeni evlenen çift listesinden bir çifti belirlemek için 0'dan 9'a kadar yazdığı kağıtlardan birini salonda bulunan bir çocuğa, iki kağıdı ise Müftülere çektirerek Umreye gidecek olan çiftleri belirlenmiş oldu.

"İyilik ve Güzellik Dileyin"

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, hayata pozitif bakılması gerektiğini belirterek, "Öncelikle Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum. Yaptıkları tüm çalışmalar Gaziantep'imize bir nefes aldırmak ve pozitif bir hava kazandırmak için. Bunuda çok iyi bir şekilde yapıyorlar. Allah sizi biriyle karşılaştırıp birinin kapsını çaldırıp elinizi boş döndürmediyse Canap-ı Hakk'ın takdiridir. Evlilik olayı tamamen takdiri ilahidir. Kaderini seven yoluna devam eder ve hayatını mutlu kılar. Kaderini sevmeyen karşılaştığı her zorlukta alın yazım buymuş der. Allah'ın iradesi kulun iradesine nazırdır. Allah'tan İyilik ve güzellik dilersek bizlere onu verir. Ancak kötü tablolar çizersek onlarla karşılaşırız. Hayatımızda pozitif düşünüp sevgi ve birlikten yana olalım" şeklinde konuştu.

Umre heyecanını yaşadılar

Kurada çıkan 68 sıra numaralı çiftlerden Fatma Aydın, kurada isimlerinin çıkmasından dolayı oldukça mutlu ve heyecanlı olduğunu belirterek, "Umre için dua ediyordum. İsmim kurada çıktı. Çok heyecanlıyım. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Fatma Aydın'ın eşi Cuma Aydın ise Başkan Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ederek, "Ben aslen Muş'luyum ve buraya evlendiğim için geldim. Kariyerimde eşim vardı. Şimdide Umre çıktı. Çok Mutluyum. Gaziantep bana çok iyi geldi. Herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şahinbey Belediyesi Şahinbey Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title