Haberler

Başkan Sarıoğlu, Muhtarlarla Buluştu

Antalya'nın Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, ilçedeki mahalle muhtarıyla buluştu.

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, muhtarlar günü nedeniyle Finike Belediye Meclis Toplantı Salonunda muhtarlarla buluştu. Muhtarların sorunlarını dinleyen Sarıoğlu, "Beş yıldır güzel işlere imza attık. Beraber güç birliği olduğu kanaatindeyim. Bu birlik ve beraberlik ile oluyor" dedi.

Hiçbir dönemde olmadı

Nasıl daha fazla hizmet alınır, onun mücadelesini verdiklerini hatırlatan Başkan Sarıoğlu, "sürekli hizmet almaya çalışan, daha fazla ilçemize nasıl katkı sağlarız onun mücadelesini beraber verdik. Şu dönemde yapılan hizmetler. Hiçbir dönemde olmadı. İleride anıldığı zaman hayır dualarını alsak bizim için yeterli. Gurur verici. Burada olan, olmayan arkadaşlara herkese yapılan hizmetler noktasında teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Finike örnek gösteriliyor

Sarıoğlu, "Afyon'da yaptığımız eğitim kamplarının amacına ulaştığını düşünüyorum. Çoğu ilçelerde belediye başkanları kendi meclis üyeleriyle anlaşamıyor. Bizde o birlik beraberliği sağladığımızı düşünüyorum. Bizler muhalefet partili meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla beraber hiçbir sorun yaşamadık. Finike örnek gösteriliyor; birlik ve beraberlik anlamında. Birçok yerde muhtar adayları çıkıyor. Bize gelip gidiyorlar. Biz son güne kadar sizi muhatap alırız. Kimseye taraf olmayız" ifadeleri kullandı.

Turunçova sulanacak

Kapıçayı Barajının kapalı sisteme alınması ile tüm Turunçova ovasının sulanacağını söyleyen Sarıoğlu, projede ödenek yetersizliği nedeniyle 2000 metrelik borunun döşenemediğini söyledi.

10 Bin hektar tarım alanı sulanacak

Muhtarların sulama suyu sorunu ilgili sorusuna cevap veren Sarıoğlu şunları söyledi:

"Yıllardır bu su neden yukarıya basılmıyor diye konuşuluyordu. Allah'ın izniyle biz bu işi çözeriz. Kapıçay'dan Akçay'a binlik boru döşenmiş, Akçay başından Göksu deresine döşenmesi gereken 4 kilometrelik 800'lük borunun 2 kilometresi kalmış. Ödenek olmadığı için yapılmamış. Bu projeyle 10 bin hektar Tarım alanı Turunçova ovasının tamamı sulanacak. 2000 metre boru kalmış, 2 milyon para aktarılacak. Ankara'da girişimlerde bulunarak, bu işi çözeceğiz. Yer altı suyunu kullanmamıza gerek kalmayacak. O bölgede bize ait 23 pompa teke düşmüş olacak. Boşa akan suyu kullanmış olacağız. 400-500 bin TL olan elektrik maliyeti, 70 bin TL'ye düşecek. Elektrik tasarrufu sağlayacağız. Doğanın dengesi bozulmamış olacak. Göksu çayında sadece 7 cm debi düşüyor. Kapıçay'da da HES çalıştığında elektriği oradan sağlayacağız. Belediyenin bütçesine dokunmayacağız. Bu işlemlerden sonra Sulama Kooperatifi kurarak, bu işi resmi hale getireceğiz. Kuraklığa karşı yapılan bu sistemle, susuzluğa çare getirebiliriz" dedi.

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, konuşmanın ardından mahalle muhtarlarına Muhtarlar Günü nedeniyle köstekli saat hediye etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kaan Osman Sarıoğlu Antalya Finike Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title