Haberler

Başkan Özgüven: "Aşure Birlik ve Beraberliğin Mesajıdır"

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi Ulu Camii önünde vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi Ulu Camii önünde vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem Ayının vazgeçilmezi olan aşureyi vatandaşlara Ereğli Belediye Başkanın Özkan Özgüven dağıttı. Aşure ikramına vatandaşların yoğun ilgi gösterdi.

Muharrem ayı denilince akla gelen ilk şeyin aşure olduğunu ifade eden Başkan Özgüven, "Ereğli Belediyesi olarak Ulu Camii Meydanı'nda hem cami cemaatimize hem esnafımıza hem de diğer vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunduk. Önümüzdeki günlerde diğer cami ve mahallelerimizde aşure ikramımız devam edecek. Aşurenin yapılma amacı, duygusu ve şekli bizlere mesaj veriyor. Şöyle ki bu toplumda yaşayan fertler, Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde tek vücut olmamızı bizlere vurguluyor. Şükürler olsun ki burada bu havayı yakaladık. Bizler için olmazsa olmaz vatanımızın, milletimizin, birlik ve beraberliğimizin devamıdır. Bunu dilen ve kalben ifade ederken ülkemiz üzerinde emelleri olan hainlere, düşmanlara karşı durabilmek için çok çalışmamız gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Bu ülkede yaşayan vatandaşlar olarak herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerekir. Ülkemizin dört bir tarafı ateş çemberi, bu coğrafya üzerinde emelleri olanlar var o yüzdendir ki birlik ve beraberlik içerisinde olmamız büyük önem arz ediyor. Aşure ayı olarak kültürümüzde yerleşen mübarek Muharrem ayının bu bağlamda birlik ve beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özkan Özgüven Ereğli Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title