Haberler

Başkan Karaosmanoğlu, Sakarya Şehrengizi'ne Katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İstanbul'da düzenlenen Türk-İslam Şehirleri Sakarya Şehrengizi'ne katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İstanbul'da düzenlenen Türk-İslam Şehirleri Sakarya Şehrengizi'ne katıldı. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen programda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, ortak tarih ve kültürel değerlere sahip Avrasya coğrafyasındaki Türk mimarisinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine değindi.

Eskişehir'de başlayan ve İstanbul'da tamamlanan Türk-İslam Şehirleri Sakarya Şehrengizi programının son gününe katılan Başkan Karaosmanoğlu, etkinlikte bir konuşma yaptı. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşen programda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, Marmaray Projesi'nin önemine değindi.

Avrupa ile Asya'yı birleştirecek olan Marmaray Projesi'nin aynı zamanda Uzak Doğu'dan Avrupa'ya uzanan tarihi İpek Yolu'nun yeniden dirilmesine öncülük edeceğine değinen Başkan Karaosmanoğlu, "Bu büyük başarı 90'ıncı yılını iftiharla kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti'nindir. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük otoyolu olacak proje çerçevesinde Kocaeli'ne dünyanın en uzun asma köprüsü yapılacak. Gebze-İzmit Otoyolu projesinin İzmit Körfez Köprüsü geçişi de yakında hizmete açılacak" ifadesini kullandı.

Programda katılımcılara seslenen Çevre eski Bakanı ve TDMMB İstanbul Şube Başkanı Ali Talip Özdemir, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin başarılarını takdirle takip ettiğini aktardı. Birliğin genel başkanı ve Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan da, İzmit Körfez Köprüsü geçişinin önemine değindi. Programın sonunda Başkan Karaosmanoğlu'na TÜRKSOY'un 20. yıl madalyası takdim edildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu İstanbul Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title