Haberler

Başkan Attila Köksal, Birliğin Değişim Sürecini Değerlendirdi

Güncelleme:

TSPB Başkanı Attila Köksal, Sermaye Piyasası'nda Gündem'in Mayıs sayısında, geçen ay yürürlüğe giren Birlik Statüsünü değerlendirdi.

Köksal: "Umuyoruz ki yeni Birlik yapısı tüm paydaşlarımız için olumlu sonuçlar getirir."

Birlik Başkanı Attila Köksal, yeni statüyle beraber unvanı Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği olarak değişen ve üyelik yapısı genişleyen Birliğin değişim sürecini değerlendirdi. Statü ile birlikte Birliğin yeni üyeleri arasında portföy yönetim şirketleri ve yatırım ortaklıkları da yer alacak. Köksal, geçen yıl boyunca sektör görüşlerinin ve çekincelerinin SPK'ya iletildiğini fakat bu konuların yeni yapıda korunduğunu vurguladı. Köksal: "Tüm üyelerimizi ilgilendiren ve sermaye piyasamızın geleceğini şekillendireceğini düşündüğümüz bu düzenlemeye ilişkin olarak sektörümüzün görüşlerini ve çekincelerimizi geçen yıl boyunca SPK'ya iletmiştik. Ancak çekincelerimizi belirttiğimiz konuların korunduğunu gördük. Umuyoruz ki öngörülen bu yeni yapı tüm sermaye piyasası paydaşları için olumlu sonuçlar getirir." dedi.

Diğer Haber Başlıklarından Seçmeler

Kamera Elinde Geleceğin Cebinde Kısa Film Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

TSPB tarafından düzenlenen "Kamera Elinde Geleceğin Cebinde" Kısa Film Yarışması'nın sonuçları, 30 Nisan 2014 tarihinde Borsa İstanbul'da düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Ödül töreninde, Birlik Başkanı Attila Köksal ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan açılış konuşması yaptılar.

Türkiye'nin her bölgesinden toplam 107 filmin katıldığı yarışmanın başvuruları, SİYAD Üyesi ve Radikal Gazetesi Spor Servisi Şefi Uğur Vardan, Sinema Yazarı ve Haber Editörü Selin Gürel, BirGün Gazetesi Yazarı ve Sinema Eleştirmeni Cüneyt Cebenoyan, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Alp Birol ve TSPB Başkanı Attila Köksal'dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Jüri üyelerinin yaptığı seçimler sonunda düzenli para biriktirme, tasarruf etme ve planlı harcama temasına uygun olarak hazırlanan 107 film arasından ilk üçe giren filmlerin ve yönetmenlerin isimleri şöyle:

1. Serkan Özyumşak - Sıdıka

2. Pınar Kahraman - Geleceğin İçin Harcamak Güzeldir

3. İlyas Emre Han - 125

Param ve Ben Çocuk Şenliği'nde Varlıklı Olmanın Sırrı Anlatıldı

TSPB, Borsa İstanbul ve Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) işbirliğiyle 25 Nisan 2014 tarihinde, Borsa İstanbul Konferans Salonu'nda "Param ve Ben Çocuk Şenliği" düzenledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel olarak ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri için düzenlenen şenlikte TSPB Başkanı Attila Köksal, TSPB Yatırımcı Eğitimi Danışmanı ve FODER Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Murat Ergin ve TSPB aXiyon takımı üyesi İlknur Üner'in rol aldığı "Varlıklı Olmanın Sırrı" isimli tiyatro oyunu sergilendi. Doğan Murat Ergin'in senaryosunu yazdığı, Dr. Bülent Öner'in yönetmenliğini üstlendiği "Varlıklı Olmanın Sırrı" adlı tiyatro oyununda Babil'in en zengin adamı Arkad'ın hikayesi üzerinden çocuklara para biriktirmenin önemi anlatıldı. ParamveBen Çocuk Şenliği; GCMForex Menkul Kıymetler A.Ş., Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Türk Ekonomi Bankası A.Ş., Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş., Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin sağladığı desteklerle düzenlendi.

IOSCO Yarıyıl Toplantısı Kapsamında "Türkiye'de Finansal Okuryazarlık" Anlatıldı

Uluslararası Sermaye Piyasaları Düzenleyicileri Örgütü Yardımcı Üyeler Danışma Komitesinin (International Organisation of Securities Commissions Affiliate Members Consultative Committee-IOSCO AMCC) 2014 Yarıyıl Toplantısı 7 Nisan 2014 tarihinde Tokyo'da yapıldı. Çeşitli ülkelerden 100'e yakın temsilcinin katıldığı toplantı kapsamında, TSPB Genel Sekreter Yardımcısı Alparslan Budak, Türkiye'deki finansal okuryazarlık çalışmaları üzerine bir sunum yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Borsa İstanbul Murat Ergin Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title