Haberler

Başkan Alıcık, Demirci Mehmet Efe'yi Ölümünün 57. Yılında Andı

AYDIN (İHA) – Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ölümünün 57’nci yılında Demirci Mehmet Efe’yi anarak, “Nazilli’nin önemli bir tarihi hatırası ve mirası olan Demirci Mehmet Efe’ye minnet ve şükranlarımı sunuyor, rahmetle anıyorum” dedi.

AYDIN (İHA) – Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ölümünün 57'nci yılında Demirci Mehmet Efe'yi anarak, "Nazilli'nin önemli bir tarihi hatırası ve mirası olan Demirci Mehmet Efe'ye minnet ve şükranlarımı sunuyor, rahmetle anıyorum" dedi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 1883-1961 yılları arasında Nazilli'de yaşayan ve Kurtuluş Savaşı'nda Ege Bölgesi'ndeki Kuva-yi Milliye birliklerinin öncülerinden Demirci Mehmet Efe'yi ölümünün 57'nci yılındı andı.

Demirci Mehmet Efe'nin Nazilli'nin önemli bir tarihi hatırası olmasının yanı sıra büyük bir miras olduğuna dikkat çeken Alıcık, "Türk milleti bu günlere ulaşmak için büyük fedakarlıklar gösterdi. Kuva-yi Milliye'nin öncülerinden Demirci Mehmet Efe o günlerin en büyük örneklerinden biridir. Yaşanan bağımsızlık mücadelesi ve ödenen bedeller tarihe tanıklık etmiştir. Hepimiz buradan ders almalı ve atalarımızın emanet ettiği bu bağımsızlık ve milli birlik meşalesini layıkıyla korumalı, gelecek nesillere aktarmalıyız. Nazilli Belediyesi olarak kültürümüze ve tarihimize değer vermekte, sahip çıkmaktayız. Geçtiğimiz yıllarda Belediyemizce Efemize ait bir anıt heykel yapılmış, Demirci Mehmet Efe Türküsü besteletip yurtiçinde ve yurtdışında da tanıtılmasına ayrıca önem verilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devletini vatan yapan, uğruna mücadeleler veren başta Cumhuriyetimizin kurucusu Sarı Zeybek Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, devletimiz, milletimiz, bayrağımız ve milli birliğimiz için emek vermiş, mücadele etmiş, tüm şanlı ecdadımızı, şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haluk Alıcık Mehmet Efe Nazilli Ege Politika Güncel Haberler

title