Haberler

Başkan Akyürek, Şehir Gönüllülük Anketine Katıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Tarafından Kent Bilgi Sistemi Çalışması Çerçevesinde Yürütülen "Şehir Gönüllüleri Anketi"ne Katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Bilgi Sistemi çalışması çerçevesinde yürütülen “Şehir Gönüllüleri Anketi”ne katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Misafirhanesi’nde şehrin sosyal dokusunu belirleyen ankete katılan Başkan Tahir Akyürek, anket çalışması sonucunda şehir genelinde 289 bin hanenin sosyal doku haritasının çıkarılacağını belirterek, yapılan çalışmanın hizmetlerin daha hızlı yürümesi ve sorunlara yeni çözümler bulunması için bir fırsat olduğunu kaydetti. Anketle, Konya’nın 2023 yılıyla ilgili vizyon çalışmasının da şekilleneceğini kaydeden Başkan Akyürek, vatandaşların anket için kapılarına gelen görevlilere yardımcı olmalarını istedi. Başkan Akyürek, daha önce kapılara yapıştırılan KBS barkotlarının hane kimlik kartı olduğunu ve vatandaşların yararına olduğunu belirterek, barkotların çıkarılmamasını talep etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Bilgi Sistemi (KBS) çerçevesinde yürütülen anket çalışmasında şu ana kadar 35 mahallede 16 bin kişiye ulaşıldı. Aralık ayında tamamlanması planlanan çalışmada 286 mahallede anket yapılacak. Ankette kimlik ve adres soruları ile birlikte gelir durumu, hane halkının çalışma, hastalık ve özür durumu, hanedeki öğrenim görenlerin sayısı, ekonomik durum, mahalle ile ilgili ihtiyaç duyulan çalışmalarla ilgili sorular yer alıyor. Anket sırasında evde bulunmayan vatandaşlara bırakılan formların doldurup Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmesi isteniyor.

(İP)

16.09.2007 14:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title