Haberler

Başbakan Yardımcısı İşler Vatikan'da

İşler, Kardinal Sandri ile görüştü.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Vatikan'da Doğu Dünyası Katolik Kiliseler Bakanı Kardinal Leonardo Sandri ile görüştü.

Katolik dünyasının gözünü çevirdiği yarınki Papa 23. Ioannes (Jean) ile Papa 2. Ioannes Paulus'un (Jean Paul) azizlik mertebesine yükseltileceği törende Türkiye'yi temsil edecek olan İşler, bir gün önce geldiği Vatikan'da temaslarda bulundu.

İşler'in Sandri ile görüşmesi yaklaşık 50 dakika sürdü. İşler'e Vatikan'daki temasında Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Kenan Gürsoy eşlik etti.

-Vatikan'da büyük tören için geri sayım-

Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in temsil edeceği, iki Papa'nın aziz ilan edileceği yarınki büyük ayin için Vatikan Şehir Devleti sınırları ve çevresindeki hazırlıklar sürüyor.

Katolikliğin öne çıktığı Polonya, Venezuela, Brezilya, Meksika, İspanya gibi ülkelerden çok sayıda inanan, günler öncesinde Vatikan ve komşusu Roma'ya akın etmiş durumda.

Büyük ayin için İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano da 1 milyon kişinin tören için geleceğini tahmin ettiklerini ve güvenlik önlemleri kapsamında 10 bin güvenlik görevlisinin sahada olacağını aktardı.

Aralarında kral, kraliçe, başbakanların da olduğu 24 liderin törene katılacağını açıklayan Bakan Alfano, toplam 122 uluslararası delegasyonun ayinde hazır bulunacağını ifade etti. - Vatikan

Kaynak: AA / Güncel

Emrullah İşler Ioannes Paulus Türkiye Vatikan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title