Haberler

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Dr. Küçük ve Denktaş'ın Mezarını Ziyaret Etti

Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, bu sabah resmi temaslarda bulunmak üzere KKTC’ye geldi.

Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, bu sabah resmi temaslarda bulunmak üzere KKTC'ye geldi. Akdağ, Kıbrıs Türkü'nün Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın mezarlarını ziyaret etti.

Akdağ, ilk olarak Dr. Fazıl Küçük'ün Anıttepe'deki mezarını ziyaret etti. Burada düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da katıldı. Tören, Akdağ'ın Küçük'ün mezarına çelenk sunmasıyla başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, bayraklarının göndere çekilmesinin ardından anıt özel defteri imzalandı.

Akdağ, anıt özel defterine şunları kaydetti:

"Aziz Lider Dr. Küçük, Kıbrıs Türkü'nün varlığını ve hürriyetini yok etme çabasında olan tüm hain girişimlere rağmen gösterdiğiniz liderlik vasfıyla halkınızın gönlünde 'Toplum Lideri' sıfatıyla edindiğiniz yer her daim yaşayacaktır. Pek çok devlet adamına örnek olabilecek mücadeleci ve inançlı kişiliğinizle açtığınız yoldan ayrılmayan Kıbrıs Türkü, hak sahibi olduğu bu topraklarda onurlu varoluş mücadelesine devam etmektedir. Manevi huzurunuzda garantör ülke Türkiye Cumhuriyetinin uluslararası anlaşmalardan doğan hak ve yükümlülükleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanında olmaya devam edeceğimizi özellikle ifade etmek isterim. Bu vesileyle şanlı varoluş mücadelesi uğruna şehit olan tüm dava arkadaşlarınızı rahmetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun."

Akdağ, Denktaş'ın kabrini ziyaret etti

Akdağ, daha sonra Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabrini ziyaret etti ve anıt mezara çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Akdağ, burada imzaladığı anıt özel defterine ise şunları yazdı:

"Kurucu Cumhurbaşkanı olduğunuz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı olarak bulunmaktan şeref duyuyorum. Şunu bilmenizi isteriz ki adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüm için ana vatan ve garantör ülke Türkiye, üzerine düşen tüm sorumluluğu hassasiyetle yerine getirmekte, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin haklı mücadelesinde yanında olmaya devam etmektedir. Kıbrıs Türküne yıllardır uygulanan haksız ve dayanaksız uygulamaların bir an önce sona ermesi, refahının daha da artması için gereken her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Varlığı ve özgürlüğü uğruna cesaretle savaşmış tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun." - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Rauf Raif Denktaş Serdar Denktaş Fazıl Küçük Akdağ Politika Güncel Haberler

title