Haberler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erzincan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluş Kutlamalarına Katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda Düzenlenen Erzincan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 89. Yıldönümü Kutlamalarına Katıldı. Erdoğan, Salona Gelişinde Vatandaşları Selamlayarak Kurtuluş Günlerini Kutladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenen Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü kutlamalarına katıldı. Erdoğan, salona gelişinde vatandaşları selamlayarak kurtuluş günlerini kutladı.

Kutlama programına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Erzincan Milletvekili Talip Kaban, Tevhit Karakaya, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ve binlerce Erzincanlı katıldı.

Erzincan'da 14 yıl önce temeli atılan hastaneye sahip çıkıldığını belirten Erdoğan, "Erzincan için çok önemli projeleri hayata geçireceğiz. 14 yıldır yapılamayan devlet hastanesini açacağız. Tıp fakültesini de kuruyoruz. 14 yıldır tamamlanamayan bir hastane demek ki isteyince tamamlanıyormuş. Bunu başarabildik, çünkü hortumları keserek milletten aldığımızı millete verdik" dedi.

Erzincan'da doğalgaz çalışmalarının büyük kısmının tamamlandığını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "2007 yılı sonunda inşallah Erzincan'ın tamamı doğalgaz kullanır hale gelecek. Erzincan'da kentsel dönüşümün de temellerini attık. TOKİ 2 bin 500 konutu tamamladı. Bunların devamı gelecek. Türkiye'de şu ana kadar 220 bin konut ürettik, yıl sonunda da bunu 250 bine ulaştıracağız. Bunda faiz yok, fahiş fiyat yok, halkımız kira öder gibi konut sahibi oluyor. Artık benim halkım gecekondularda, kaçak binalarda benim halkım oturmamalı diye düşünüyorum. Bu bizim sevdamız. Onun için diyoruz ki bu iktidar milletin iktidarıdır"

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Erzincanlılara Tıp Fakültesi müjdesini verdi. Her ilin ayrı bir kültürel zenginliğe sahip olduğunu belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti. "Doğduğumuz büyüdüğümüz şehirlerin geleneğini yavrularımıza da aşılamalıyız. Bunu yapmalıyız ki çocuklarımız hangi kökten geldiklerini nereden geldiklerini iyi bilsinler bunu gelecek nesillere taşısınlar. Bu vesile ile Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluş gününüzü yürekten tebrik ediyorum."

Köydes Projesi'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük medeniyet projesi olduğunu anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bütün Türkiye'de olduğu gibi yıl sonuna kadar Erzincan'da da yolu suyu olmayan tek bir köy kalmayacak. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren Anadolu'nun en ücra köşesindekiler dahil olmak üzere bütün elektrik hatlarını yeniliyoruz. Bundan sonra hiçbir köyümüz elektrik kesintisi gibi bir sıkıntıya maruz kalmayacaktır. Erzincan için yapacaklarımız sadece toplu konut üretimi ile sınırlı kalmayacak. Spor tesisleri, kültür merkezleri ve bir çok sosyal proje ile Erzincan'ı daha da kalkındıracağız."

Eğitim konusunda da devrim niteliğinde çalışmalar yaptıklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Türkiye'de okuma yazma oranını yüzde 80'den yüzde 90'a ulaştırdık, şimdi hedef inşallah yüzde 100'dür. Okuma yazma bilmesi gereken bir toplumda yüzde 20 okuma bilmeyen insan olması ne büyük eksiklikti. Ama bunun da ötesinde gençlerimiz elinde döner bıçağı ile dolaşıyor, uyuşturucunun pençesinde kıvranıyordu. Biz ne yaptık ? Döner bıçağı yerine bütün yavrularımızın eline bilgisayar verdik. Bütün okullarımızda internet ağını hızlandıran ADSL uygulamasına geçtik. İşte kimin gençliğe sahip çıktığını bu millet çok iyi görüyor. Gençlerimizin siyasete aktif katılımı için seçilme yaşını 25'e indirdik. Daha genç ve dinamik bir parlamento kurmak için bütün gençlerimizi aktif siyasete çağırıyorum"

Bakan Binali Yıldırım da, Ermenilerin Rus işgali sırasında Erzincan'da büyük katliamlar yaptığını belirterek "Millet-i Sadıka diye bağrımıza bastığımız Ermeni vatandaşlarımız maalesef bu konuda çok kötü bir sınav verdi. İşgalci Ruslarla birlik olarak bize çok büyük zayiatlar verdiler. Daha sonra Erzincan büyük bir depremle sarsıldı ve 40 bin insanı kaybettik. Çok şükür bugün Erzincan artık Köydes Projesi ile yıllardır çektiği mağduriyetten kurtuldu, yolu suyu olmayan yol kalmadı" diye konuştu.

(AY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title