Haberler

Başbakan Erdoğan: Terörün Propagandasına Aracı Olmamamız Lazım

Başbakan Erdoğan, Terörün En Önemli Amacının Kendi Propagandasını Yaptırmak Olduğunu Belirterek, "Bizim de Buna Aracı Olmamamız Gerekiyor" Dedi.

Başbakan Erdoğan, "Terörün en önemli amacı propagandasını yaptırmak ve bizim de buna aracı olmamamız gerekiyor" dedi.

ATV Ana Haber Bülteni'nde, Ali Kırca'nın sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara'daki patlamayı duyduğunda, Ulus'un çok hareketli bir yer olması dolayısıyla şok olduklarını söyledi.

Patlamanın gerçekleştiği Anafartalar Çarşısı'na Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile birlikte giderek incelemelerde bulunduklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

     "Manzara gerçekten bir felaketti. Ama ilk anda zaten yerde bir bomba olmadığı belliydi. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübeler, emniyet teşkilatındaki arkadaşlarımızın da verdiği ihtimal canlı bombaydı, nitekim de öyle çıktı. Yerde çukur yok ama güçlü bir bomba, çünkü bütün bina etkilenmiş o büyük gürültüyle. Vatandaşlarımızdan birçoğu sıçrayan cam parçaları neticesinde yaralanmış. Birçoğunda yine ses nedeniyle kulakta sıkıntılar var. Hastaneleri dolaşırken olay yeriyle onların arasındaki ilintileri kurmaya başladık. Ve daha sonra haberler emniyet teşkilatından gelmeye başladı."

Başbakan Erdoğan ayrıca, patlamanın örgüt bağlantısının sorulması üzerine de, "Onu hiç konuşmasak çok çok isabetli olur. Çok hassas davranıyorum. Arkadaşlarımla da sürekli bunu konuşuyoruz. Teröre karşı mücadelede terör örgütünün adını vermemiz hiç uygun düşmüyor. Onların propagandasını yapmış oluyoruz. Terörün en önemli amacı propagandasını yaptırmak ve bizim de buna aracı olmamamız gerekiyor. Bu bir terör örgütüdür, bu bir terördür. Dolayısıyla terör, ne zaman, nerede, kimi, niçin, nasıl vuracağı belli olmayan bir fenomendir" diye konuştu.

Patlamanın arkasında kimlerin olduğunu konuşmanın bir şey kazandırmayacağını söyleyen Erdoğan, "bu terör örgütünün arkasında şu vardır, bu vardır" şeklinde açıklamaların süreci tıkayabileceğini bildirdi.

Erdoğan, şunları ifade etti:

     "Bölgedeki güçler kastedildiğinde bu noktada tabii ki işin çok daha önemlisi, özellikle Kuzey Irak'ta konuşlanmış olması manidardır. O bakımdan bizim geçenlerde yapmış olduğumuz açıklamada da bildirmiş olduğumuz gibi ABD, Irak ve Türkiye olarak bir üçlü kombinezon içerisinde bu işi çözmemiz gerekir. Bunu hep söylüyoruz. Irak yönetimi, 'işte biz bu konuda elimizden geleni yapacağız' diyor. ABD, 'yapacağız' diyor. Ama maalesef şu ana kadar somut bir netice yok. İşte bazı görüşmeler, çalışmalar var, yok da diyemem."

ABD'nin patlamaya tepkisinin sorulması üzerine, herhangi bir tepkinin söz konusu olmadığını kaydeden Erdoğan, Terörle Mücadele Özel Temsilciliği görevinde yapılan değişikliği hatırlatarak, "Bundan sonra da bu süreci bu arkadaşımızla sürdüreceğiz. Yapmış olduğumuz basın açıklamasında, bu değişikliğe neden gerek duyduğumuzu açıkladık. O bakımdan herhangi bir aksama olmaz. Devlette devamlılık esastır. Bu anlayışla bu süreç devam edecek" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title