Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Çek Cumhuriyeti Ziyareti Öncesi İki Ülke İşadamları Biraraya Geldi

Skoda Yüce Auto Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yüce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Kasım'da Çek Cumhuriyeti'ne Gerçekleştireceği Resmi Ziyaret Öncesi, Çek Parlamentosu Başkanı, Parlamenterler ve İki Ülkenin Önde Gelen İşadamlarının Bulunduğu 50 Kişilik Heyeti İstanbul Büyük Kulüp'te Ağırladı.

Skoda Yüce Auto Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yüce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Kasım'da Çek Cumhuriyeti'ne gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesi, Çek Parlamentosu Başkanı, parlamenterler ve iki ülkenin önde gelen işadamlarının bulunduğu 50 kişilik heyeti İstanbul Büyük Kulüp'te ağırladı.

Başbakan Erdoğan'ın ziyareti öncesinde, Çek Cumhuriyeti'nin Türkiye ile mevcut ticari ilişkileri bağlamında en önemli temsilcilerinden biri konumunda olan Skoda Yüce Auto'nun Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yüce'nin verdiği davet, her iki ülke için karşılıklı ticari potansiyelin daha verimli bir şekilde değerlendirilmesi ve ticaret konusunda zaman zaman karşılaşılan sorunların çözümlenmesi açısından bir ön değerlendirme platformu olarak düzenlendi. Çek Meclis Başkanı Filip Vojtech ile yapılan görüşmeler

sırasında Skoda'nın Türkiye'de bir Montaj Fabrikası kurması konusu da ele alındı.

Davete Çek Meclis Başkanı Filip Vojtech'in yanı sıra katılan Avrupa Parlamentosu üyeleri de Türkiye'nin AB'ye girmesi konusunda tam destek verdiklerini ifade etti.

Orhan Yüce geçen yıl, ABD eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright ile birlikte Çek Dışişleri Bakanı tarafından Gratias Agit 2006 Çek Devlet Nişanı ile onurlandırılmıştı.

(ERÖ-ERÖ-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title