Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Almanya Ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Musalla Taşına Koyduktan Sonra Cumhurbaşkanlığı veya Başbakanlığın Bir Hükmü Yok" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Musalla taşına koyduktan sonra cumhurbaşkanlığı veya başbakanlığın bir hükmü yok" dedi.

Türkiye'nin "kardeş ülke" olarak katıldığı Hannover Sanayi Fuarı'nın açılışını yapmak üzere Hannover'e giden Başbakan Erdoğan, gurbetçilerimizle bir araya geldi. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin düzenlediği etkinlikte konuşan Başbakan Erdoğan, "Şu an sizlerle hasret gidermekten çok mutluyum. Demokrasinin vazgeçilmez unsurları sivil toplum örgütleri, toplumsal sorunların siyasi gündeme taşınmasında ülke yöneticilerini uyarma fırsatını sık sık yakalıyor. Sizlerin kurduğu dernekler çok önemli görevler ifa etmektedir" dedi.

Berlin Büyükelçiliğimiz ve başkonsolosluklarımızın gurbetçi vatandaşlara yardımcı olmaya hazır olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz yılarda ataşeliklerimize ilave olarak sizlere hukuki konularda yol göstermesi için sözleşmeli hukuk danışmanları devreye soktuk. Yurt dışındaki vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunmak için dışişleri bakanlığımızca uygulamaya konulan e-konsolosluk web sayfası hizmete girdi. Bu sayede artık internet üzerinden 7 gün 24 saat işlem başvurusu yapabilirsiniz. Bu sayede konsolosluk işlemlerinin yüzde 80'ini internetten gerçekleştirebilirsiniz. Projeye paralel olarak Dışişleri Bakanlığı konsolosluk çağrı merkezi de hizmete girdi. Böylece telefonla işlerinizi daha hızlı gerçekleştirebilirsiniz. Dışişleri Bakanlığı ve devletin tüm kurumları yenilikçi çalışmalar yapmaya devam ediyor."

Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükselmesine önem verdiklerini ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Sizlerden önemli bir beklentim var o da Alman toplumuyla uyum içinde olan vatandaşlar olarak bu ülkede mutlu bir hayat sürmeniz. 50 yıla yakın zamandır artık Almanya'daki nesil Türkiye'ye dönme hesabında değil. Bu yaşam şüphesiz ki Alman halkıyla da omuz omuza bir entegrasyon sürecini gerektirir. Ama biz kendi medeniyet ve kültür değerlerimizi iyi bilmek durumundayız. Burada kimse asimilasyon talebinde bulunamaz. Biz nasıl ülkemizdeki azınlıklardan asimile olmalarını istemiyorsak ve bunu insan yaşamına saygısızlık olarak telakki ediyorsak bu hiçbir yerde olmaz."

AB kriterlerinin buna engel olduğunu belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Entegrasyon iki tarafın da çabasını gerektirir. Alman hükümetinden de aynı çabayı bekliyoruz. Eğer AB'yi bir siyasi birliktelik olarak görüyorsak bunu yapmak durumundayız. Bu anlayışı değiştirmek isteyenler AB anayasasına 'AB'nin kökeni Hıristiyanlığa dayanır' ifadesi konmamıştır. Çünkü Avrupa'da Müslümanlar da Yahudiler de yaşamaktadır; burada bir medeniyetler ittifakı söz konusudur. Bizce AB medeniyetler birliğinin adresi olmalıdır medeniyetler çatışmasının değil. Küresel barış ancak böyle sağlanır. Medeniyetler çatışması küresel teröre zemin hazırlanır."

Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızın Almanca'yı iyi öğrenmesi gerektiğini anlatan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşsizliğin giderilmesini istiyorsak Almanca'yı iyi konuşmalıyız. Türkiye olarak Almanya ile el ele vererek üzerimize düşeni yapmaya hazırız ama Almanca'yı iyi öğrenebilmek için önce gençlerimizin Türkçe'yi iyi öğrenmesi lazım. Müreffeh bir yaşamın vazgeçilmez şartı eğitimdir. Aileler mutlaka çocuklarını yönlendirmeli. Alman eğitim sisteminin kuralları ve şartları dikkate alınarak çocukların eğitimi doğduktan itibaren planlanmalı. Cehalet bizim en büyük düşmanımızdır. Kur'anın ilk emri 'Oku'dur. Cehalet ayaklarımızın altındadır. Çocuklarımızın ana okullarına devam etmeleri küçük yaşta sosyalleşmeleri bakımından önemlidir"

İktidara geldikleri bugünden bu yana icraatlarından bahseden Erdoğan, Türkiye'de eğitim, adalet, güvenlik ve sağlık alanında büyük reformlar gerçekleştirdiklerini belirtti.

"İhmale uğrayan bölgelerde aksaklıkları süratle giderebiliyoruz" diyen Erdoğan, dengesizlikleri hedef alarak 110 bin derslik kurduklarını söyledi.

İhmale uğrayan bölgelere gerekli önemi verdiklerini anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Böylece batıya göçü asgariye indirirken, bölge insanına bölücü terör örgütünün 'devlet size bakmıyor' istismarını ortadan kaldırıyoruz. Her okulda bilişim teknolojisi sınıflarını kurduk. Böylece ilköğretimde bilgisayar eğitimi veriyoruz. Bunu Şırnak, Silopi, Sinop'ta istisnasız her yerde görürsünüz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin 59. hükümeti, 70 milyon vatandaşına aynı mesafededir; ayırım olmaz. Haydi kızlar okula kampanyasıyla birlikte kız çocuklarımızı okulla buluşturduk. Eğitimde yoksulluk bahane değil dedik. Şu an yaklaşık 300 bin ilköğretim ve lise öğrencisine burs veriyoruz. 4 yıldır ilköğretimde bütün kitaplar ücretsiz dağıtılıyor. Anamuhalefet neden zenginlere de ücretsiz kitap verdiğimizi sordu; bizce öğrencinin zengini olmaz. Bu yıl lise öğrencilerine de kitapları ücretsiz vereceğiz"

Devlet ve SSK hastanelerini birleştirdiklerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık bütün hastaneler halkımızın. SSK'da ilacı sadece hastaneden alma sistemini de kaldırdık. Şimdi sağlık kentler kuracağız. Dünyanın en tanınmış hastaneleri oralarda bölüm açabilecek. Şimdilik beş ayrı kentte kurulacak."

Okul gezisi için İzmir'den Kapadokya'ya giderken kaza geçiren ilköğretim okulu öğrencileri için duyduğu üzüntüyü de dile getiren Başbakan Erdoğan, "Yavrularımız bizim için büyük bir yara oldu dedi.

Konuşmasında yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Cumhurbaşkanlığını açıklamam isteniyor. Tüm derdimiz makamlar değil; bizim değerlerimizde öldüğümüzde iki metre küp bir yere konacağız. Musalla taşına koyduktan sonra cumhurbaşkanlığı veya başbakanlığın hükmü yok. 'Baki kalan bu kubbede hoş bir sada'dır. Vatanımız milletimiz için ne yaptığımızın hesabını vereceğiz. Hortumculuk bizde prim yapsa bu yatırımların hiçbiri yapılamazdı."

(İHA-CY-CY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title