Haberler

Baro Başkanı Göğebakan: 'Kadınlar baş tacımızdır'

Güncelleme:

Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, dünyayı aydınlık yarınlara taşıyacak en büyük gücün kadınlar olduğunu belirterek, "Acıyla yoğrulan, sabırla bilenen baş tacı kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum" dedi.

Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, dünyayı aydınlık yarınlara taşıyacak en büyük gücün kadınlar olduğunu belirterek, "Acıyla yoğrulan, sabırla bilenen baş tacı kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum" dedi.

Ülkemizde ilk kez 1921 yılında kutlanan bu önemli günün kahraman olan Türk kadınının, kadim tarihimizin derinliklerinden günümüze ulaşan şahsiyetli, dirayetli duruşunun, devletin ve milletin bekası için üstlendiği rolün devam etmesi; kadınlarımızın tarihi süreçte üstlendiği rolün sürekliliğinin sağlanması ve güçlendirilmesi milli geleceğimizin inşası bakımından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Göğebakan, "Kurtuluş Savaşında devleşen Türk kadınlarını; Nene Hatun'u, Nezahat Onbaşı'yı, Erzurum'lu Kara Fatma'yı, Çete Emir Ayşe'yi, Gördesli Makbule'yi, Kılavuz Hatice Hatunu, Tayyar Rahmiye'yi, Şerife Bacıyı ve daha nice kahraman kadını görürüz. 'Bizce, Türkiye Cumhuriyeti anlamınca kadın, bütün Türk tarihinde olduğu gibi bugün de en saygın düzeyde, her şeyin üstünde yüksek ve şerefli bir varlıktır.' Sözleriyle Türk kadının hak ettiği konuma yerleştiren Mustafa Kemal Atatürk'ü görür ve izinde yol alırız" diye konuştu.

Acıyla yoğrulan, sabırla bilenen kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutlayan Göğebakan, "Baş tacı kadınlarımızın kadınlar gününü kutlar, kadına şiddetin olmadığı, kadınlarında erkekler kadar özgür olabildiği, kadına saygının olduğu bir yıl olması diliyorum" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Talat Göğebakan Erzurum Haberler

Bakmadan Geçme

23 Nisan'da Hastane ve Eczaneler Çalışıyor mu? Sağlık Hizmetleri Durumu Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500

Yorumlar (1)

Songül:

Baskanim ben esimden siddet gördüğüm icin devlet ve baro tarafindan avukat verildi son gordugum 2 durusmada sanki benim avukatim degilde karsi tarafin avukati gibi davranip ilgilenmiyor sonki mahkemedede karsi tarafin sirtini sivazliyarak disarda konusuruz dedi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title