Haberler

Barbaros, bütün özel çocuklara ümit oldu

Güncelleme:

Eyüpsulta'nda "Eyüpsultan'ın Yağmur Adam"ı olarak bilinen 29 yaşındaki Barbaros Yıldırım ve annesi Hatice Yıldırım'ın hayalleri gerçek oldu.

Eyüpsulta'nda "Eyüpsultan'ın Yağmur Adam"ı olarak bilinen 29 yaşındaki Barbaros Yıldırım ve annesi Hatice Yıldırım'ın hayalleri gerçek oldu.

2018'de düzenlenen EKPS'den (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) 91 puan alarak büyük bir başarıya imza atan Barbaros Yıldırım, Eyüpsultan Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda memur olarak işe başladı. Altı aydır Özel Eğitim Uygulama Okulunda çalışan ve çok mutlu olan Yıldırım, okulda ofis işlerini yapıp, öğretmenleri karşılıyor. "Barbaros'un güzel bir işte çalışması en büyük arzumdu" diyen anne Hacer Yıldırım, "Barbaros EKPS'de başarılı olur diyordum ama bu kadarını ben de beklemiyordum. Kendisi açık liseden mezun olduktan sonra, hiçbir kursa gitmeden evde lise kitaplarını çalışarak bu başarıyı elde etti. İşe başlaması da bizim için nimet üstüne nimet oldu" dedi.

"Çocuklarını eve kapatmasınlar, eğitimlerine önem versinler"

Barbaros'un kendisi gibi özel çocuklara hizmet etmesinden dolayı ayrıca mutlu olduğunu dile getiren anne Hacer Yıldırım şöyle konuştu: "Ben Barbaros'a hep belki ilerde senin gibi özel çocuklara kendini anlatabileceğin bir iş yaparsın derdim. Allah kalbimize göre verdi. Böyle Milli Eğitime bağlı bir yerin olması, üstelik hemen evimizin yanında olması bizim için büyük bir nimet oldu. Hemen alt sokakta oturduğumuz için Barbaros, işe kendi başına yürüyerek gidip geliyor. Burada öğretmenleri karşılıyor, evrak işlerinde yardımcı oluyor, servislerin anonsunu yapıyor. Bir anne olarak çok mutluyum. Barbaros'un öz güveni arttı. Diğer engelli ailelere de tavsiyem hiçbir zaman mücadeleden vazgeçmesinler. Çocuklarını eve kapatmasınlar, eğitimlerine önem versinler."

"Türkiye'deki herhangi bir ilçeyi sorun hangi ilde olduğunu size söyler"

Yıldırım'a 3,5 yaşındayken Çapa Tıp Fakültesinde otizm teşhisi konduğunu söyleyen anne Hacer Yıldırım, "Barbaros 4 yaşındayken kendi kendine okumayı öğrendi. İlkokula başladığında bütün fişleri okuyordu. Banka, detarjan isimlerinden kendine bir yol bulup, tek başına okumayı öğrendi. Daha o yaşlarda gazete okuyordu. İlkokula başlayıp okuma yazmayı öğrendikten sonra evdeki Meydan Larousse'u okuyup yazarların hayatlarını, ülkelerin başkentlerini, para birimlerini, bayraklarını ezberlemeye başladı. Türkiye'deki herhangi bir ilçeyi sorun hangi ilde olduğunu size söyler. Okuduğu bir şeyi kolay kolay unutmaz, inanılmaz bir hafızası vardır" dedi.

"Velilerimize çok güzel bir motivasyon kaynağı"

Yıldırım ile yaklaşık altı aydır çalıştıklarını ve kendisinden çok memnun olduklarını belirten Eyüpsultan Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdür Yardımcısı Aliye Arslan Meşe, "Barbaros ile geçen sene ikinci dönemden itibaren çalışmaya başladık. Fotokopi işlerinde, telefonlara bakmada ve misafir karşılama konusunda bize çok yardımcı oluyor. Aynı zamanda velilerimize çok güzel bir motivasyon kaynağı; çünkü velilerin bir çoğu çocuklarıyla problem yaşıyorlar. Geleceğe dair kaygıları çok büyük, ama Barbaros'u görmek onlara da başlı başına çok büyük bir motivasyon kaynağı oluyor" açıklamasını yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hatice Yıldırım Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title