Haberler

Bank Asya 1. Lig

Bank Asya 1. Lig'de Kayseri Erciyesspor, Kötü Oynadığı Boluspor Karşısında, Son Dakikalarda Kazandığı Serbest Vuruşu Gole Çevirerek Üç Puanı Almasını Bildi.

Bank Asya 1. Lig'de Kayseri Erciyesspor, kötü oynadığı Boluspor karşısında, son dakikalarda kazandığı serbest vuruşu gole çevirerek üç puanı almasını bildi.

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Bulut, zor geçen bir maçta üç puan kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Bulut, "Üzerimizde 4 haftadır kazanamamanın vermiş olduğu bir baskı vardı. Bugün ilk yarı bizim için boşa geçen bir 45 dakika oldu. Futbol adına hiçbir şey yapmadık. Ne mücadele ettik, nede pas yapabildik. Bunun yanında basit birde gol yedik. İkinci yarı oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. Futbolcularım, golü bulduktan sonra kendilerine olan güvenleri arttı ve Erciyesspor gibi oynamaya başladılar. Neticede ikinci golü bulduk. Önemli bir maçı kazanmış olduk. Bizim için bundan sonra çok iyi futboldan ziyade puan daha önemli. Tabi öncelikle üç puan alabilmek içinde iyi futbol oynamak gerekiyor. İkinci yarı sahada verilen mücadele bizi sevindirdi. Bu galibiyet bizi çok mutlu etti. Bizi desteklemeye gelen taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki Elazığspor maçına hazırlanacağız, seri yakalamak zorundayız. Çünkü alttaki takımlar bize yaklaşıyor. Bundan sonra işimiz daha da zor, telafisi olmayan maçlar oynayacağız" dedi.

Erciyessporlu futbolcu Hüseyin Yoğurtçu ise ligde ilk altı içerisine girmek için gerekli mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Hüseyin, "İkinci devreye başlarken ligdeki hedefimizi sürdürmek istiyorduk. Diyarbakır galibiyetinin ardından beraberlikler dışında dört haftadır kazanamıyorduk. Bu hafta kazanmak istiyorduk. İddiamızı sürdürmek için kazanmamız gereken bir maçtı. Bundan sonra çok iyi futbol oynamak önemli değil diye düşünüyorum. Amaç sonuça gidebilmek. Bugünde böyle oldu. İlk yarı kötü oynadığımız bir maçta ikinci yarı kazanmasını bildik. Kazandığımız için çok mutluyuz, önümüzdeki Elazığspor maçını kazanmak istiyoruz ve kazanırsak rahatlayacağımızı düşünüyorum. Kendimize bir hedef koyduk, kalan 10 haftada içeride oynayacağımız 5 maçı kazanıp, deplasmanda da bir galibiyet alarak büyük bir ihtimal ilk 6'yı garantileyeceğimizi düşünüyorum. Bugün hedefimizin ilk etabını geçtik, önümüzdeki maçlara bakacağız" diye konuştu.

Boluspor Teknik Direktörü Serhat Güller ise, maçın hakemi Koray Gençerler'e tepki göstererek oynanan maça Koray Gençerler'in damgasını vurduğunu söyledi. Güller, "Bugünkü müsabakada maçtaki ağırlığımızı ve gücümüzü oynadığımız oyunla ortaya koyduk. Taki hakemin devreye girmesi ile olan bölüme kadar, pozitif ne yaptığını bilen bir görüntümüz vardı. Ve bu futbolla da öne geçtik. Hedefimize ulaşabilmemiz için maçı galibiyetle bitirmemiz gerekiyordu. Ama hakem Koray Gençerler, maça damgasını vurdu. 1-0 öndeyken gole giden oyuncumuza kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, oyunu 2-0'a getireceğimiz bir yerde faul çalıp oyunu kesip, rakibe sarı kart göstermesi, oyunun genelinde takdir haklarını hep Erciyes lehine kullanması, elimizdeki üç puanı alıp, Erciyesspor'a vermesi, bütün bunlar Koray Gençerler adına maça damgasını vurmuştur diyebiliriz. Maçın geneline baktığımızda Erciyesspor'un tek bir gol pozisyonu bile yok. Taki oyunun son bölümlerinde oyun 2-1 iken yakaladıkları pozisyon hariç. Buda bizim biraz risk aldığımız bölümlerde oldu. Hakemlerden canımız çok yandı. İkinci devre oynadığımız karşılaşmalarda, hatalı taçlardan gol yedik. Rakip sarı kartlık gösterilerek, kırmızı kartlık pozisyonda oyunda tutuldu. İki tane faulden gol yedik. Bugün yine yaptığı hatadan dolayı kalkıp da ben hata yaptım, özür dilerim diyen bir hakemin, hakemin hata yapma lüksü olmadığını bütün herkesin bilmesi lazım. İkinci devre oynadığımız maçlarda hakem hataları yüzünden toplam on puan kaybettik. Bunun ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Her şeye rağmen bir hedefimiz var. Bunu yakalamak için mücadele edeceğiz. Ama pardon diyen hakemleri de istemiyoruz. Sonuç olarak belki pozisyonları yanlış yorumlayabilirsiniz, hatalı kararlar verebilirsiniz, bunları zaman içerisinde giderebilirsiniz. Ama korkaklığı hiçbir zaman gideremezsiniz. Ömür boyu sizin üzerinizde kalır. Cesur hakemler istiyoruz. Gördüğünü çalan rakibi ezdirmeyen, ortada maç yöneten hakemler istiyoruz. Bir puanı alıp, üç puanı alıp rakibe veren hakemler istemiyoruz. Özellikle ligin sonları yaklaştığımız bu günlerde, her takımın hedefi var. Bu hedefler doğrultusunda biz Boluspor olarak, hakemlerden tarafa canımızın yanmasını istemiyoruz. Her şeye rağmen takımımın ortaya koyduğu oyundan memnunum. Bugün farklı bir galibiyet alabilirdik. Kayseri Erciyesspor'un fazla bir pozisyon elde edemediği bir maç oldu. Ona rağmen Kayseri Erciyespor'u kazandığı için tebrik ediyorum. Önümüzdeki Kocaelispor maçını kazanarak, hedefimizi sürdürmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Erciyessporlu futbolcular Kemal ve Ramazan ise maçı kazandıkları için mutlu olduklarını, önlerindeki Elazığspor maçını da kazanıp, ilk 6 şanslarını sürdürmek istediklerini belirttiler.

Bolusporlu oyuncular kaleci Ziya ve Erhan Yılmaz da maçın hakemi Koray Gençerler'e tepki göstererek, kazanmaları gereken bir maçtan hakem hataları yüzünden kaybettiklerini belirttiler.

(SE-MFS-ÖZ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title