Haberler

Balıkesir: Sındırgı Emniyet Amirliği Yeni Binasına Kavuştu

Balıkesir'in Sındırgı İlçe Emniyet Teşkilatı için yapılan yeni hizmet binası törenle açıldı.

Balıkesir'in Sındırgı İlçe Emniyet Teşkilatı için yapılan yeni hizmet binası törenle açıldı.

Emniyet Amirliği binasının açılış törenine Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı, MİT Bölge Başkanı, Sındırgı Kaymakamı İdris Akbıyık, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Bigadiç, Dursunbey kaymakam, belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Vali Selahattin Hatipoğlu, yeni hizmet binasına katkıda bulunanlara teşekkür etti. Sındırgı'da diğer ilçelere göre suç oranının düşük olduğunu söyleyen Hatipoğlu, yeni binanın hizmetlerin daha verimli olmasına fayda sağlayacağını belirttti. Önce Atatürk büstü açıldı, ardından hizmet binasının kurdelesi kesildi. Mart ayındaki değerlendirmede ilçede meydana gelen asayiş olaylarında başarı gösteren 13 personele valilik makamınca takdirname verildi. Ayrıca, yeni emniyet binasının yapımında katkısı bulunan kurum, kuruluş ve hayırseverlere de teşekkür plaketi verildi.

Vali Selahattin Hatipoğlu, açılıştan sonra ilçede bazı incelemelerde bulundu. Hatipoğlu, Çaygören Hidroelektrik Santrali ile Hisaralan Kaplıcaları, Sındırgı - Bigadiç arasındaki yapılan yeni yol çalışmalarını da yerinde inceleyip, yetkililerden bilgiler aldı. Hidroelektrik santralinin geçici kabulünün ardından bu ay elektrik üretimine başlayacağı, böylece Sındırgılılar daha düzenli elektrik enerjisi kullanacakları bildirildi. Ada-Beton İnşaat şirketinin üstlendiği Sındırgı-Bigadiç yolunun da ilk ihalesi verilen kısmının asfaltının atıldıktan sonra ulaşıma açılacağı, kalan kısımları ise ödenekle göre yürüyeceği belirtildi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın da yakında Balıkesir'i ziyaret edeceği, yol çalışmalarıyla ilgili ödenek taleplerinin kendisine iletileceği kaydedildi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'tan da devam eden birçok çalışma hakkında bilgiler alan Vali Hatipoğlu, Sındırgıya yapılacak yatırımlarla kaplıca kaynaklarının iyi değerlendirilmesini istedi. Vali Hatipoğlu, Hisaralan Kaplıca bölgesinde bulunan İl Özel İdaresine bağlı seraların atıl halden işler hale getirilmesi için gereken desteğin verileceğini açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title