Haberler

Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu'nda Yeni Eğitim - Öğretim Yılı Törenle Başladı

Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (Pmyo) Yeni Eğitim-öğretim Yılı Törenle Başladı.

Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) yeni eğitim-öğretim yılı törenle başladı.

PMYO Kapalıspor Salonu'nda gerçekleşen törene Vali Selahattin Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Adem Huduti, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile diğer davetliler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Balıkesir PMYO Müdürü Ali Fuat Öztürk, ülkenin huzur ve güvenliğini Türk Sİlahlı Kuvvetleri ve jandarma ile birlikte polis teşkilatının sağladığını, bu önemli görevi yürüten emniyet teşkilatının temelini polis okullarının oluşturduğunu söyledi. Güvenliğin çok önemli olduğunu kaydeden Fuat Öztürk, "Güvenlik, hava gibi varken kıymeti bilinmeyen, kaybolduğu zaman ise insanlığı yok eden önemli bir kavramdır" dedi.

Polis Meslek Yüksek Okullarını anlatıp, Balıkesir PMYO hakında bilgiler veren Fuat Öztürk, Balıkesir'deki okuldan bugüne kadar Polis Okulu olarak 14 dönemde 9 bin 931, PMYO olarak bin 911 olmak üzere toplam 11 bin 842 polis memuru yetiştiğini bildirdi. Balıkesir PMYO'nda hala, 1. sınıflarda 66'sı bayan 446 öğrenci, 2. sınıflarda 37'si bayan 469 öğrenci olmak üzere toplam 915 öğrenci eğitim ve öğretim görüyor. Törende konuşan Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, tüm öğrencilere başarı diledi.

Konuşmaların ardından başarılı öğrencilere ödülleri verildi. 2006-2007 eğitim öğretim dönemi birincisi Emel Akyürek ödülünü Vali Selahattin Hatipoğlu'nun elinden alırken, dönem ikincisi Fuat Bircan'a Garnizon Komutanı, dönem üçüncüsü Mevlüt Karakoca'ya Cumhuriyet Başsavcısı ödüllerini verdi. Balıkesir PMYO'nu ÖSYS'de 86.25 puanla bayan adaylar arasında okulu en yüksek derece ile kazanan Burcu Bediz'e BAÜ Rektörü Şerif Saylan, 87.25'lik puanıyla erkek adaylar arasında en yüksek derece ile okulu kazanan Abdullah Sevsin'e Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya verdi.

PMYO Halk Oyunları Grubunun folklor gösterisinin ardından, BAÜ Öğretim Üyesi Prof. Kenan Ziya Taş tarafından, "Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti" konulu ilk ders verildi.

(YU-MŞ)

01.10.2007 18:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title