Haberler

Balıkesir'den Avrupa'ya Fikir İhracatı

Altıeylül Belediyesi ‘Doğanın sevgi gücü’ projesi ile engelli çocukların yanında yer aldı.

Altıeylül Belediyesi 'Doğanın sevgi gücü' projesi ile engelli çocukların yanında yer aldı. Projenin Avrupa Ülkelerinde de kabul görmesiyle birlikte fikir ihracatı yapılmış oldu.

Altıeylül Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yaşam Alanlarını Koruma Derneği (YAŞAD)'nin ortaklaşa yürüttüğü 'Doğanın sevgi gücü' projesinin eğitim modüllerinin 3. sü başarı ile tamamlandı. Proje eğitimleri hakkında bilgiler veren Altıeylül Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Özgür Aycil projenin engelli öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerinden bahsederek, "2014 - 2019 Stratejik Planımızda Toplumsal, Kentsel, Kırsal ve Kurumsal Gelişim olmak üzere 4 ana hedefimiz var. Bu uyguladığımız proje ise Toplumsal ve Kurumsal hedefimize hitap ediyor. Eylül ayından bu yana Engelli Rehabilitasyon projemizde 13-16 yaş arasında 16 hafif düzeyde zihinsel engelli çocuklarımızın sosyal hayatta doğa yoluyla entegrasyonunu sağladık. Engelli öğrencilerimizin yaşadığı 3 kronik problem olan, özgüven eksikliği, sosyal hayata uyum ve sevgi bağı eksiklikleri konusunda gelişimlerini gözlemledik. 8 adet eğitim modülü olan projemizin 3. Eğitim modülünün 1. Gününde, öğrencilerimizin psikomotor hareketlerini gözlemlemek üzere YAŞAD'ın Bigadiç'teki Keklik Üretim Merkezi'nde çocuklarımıza özel görevler verildi. 2. Gününde, Birlikte hareket etme, uyum sağlama becerilerine katkıda bulunmak üzere Bigadiç'de bulunan Termal bir tesiste yüzme ve birlikte hareket etme becerileri sağlandı" dedi.

Projenin Avrupa'da da uygulanıyor olmasının bir fikir ihracatı olduğunun altını çizen Aycil "ERASMUS K2 kapsamında yapılmış 3976 başvuru arasında, kalite değerlendirmesine kalan 172 projeden 12 tanesi kabul edilmişti. Bu 12 proje arasında 3. Sırada yer alan "Doğanın sevgi gücü" projemizin eğitim modülleri Avrupa'daki proje ortaklarımız tarafından da uygulanmaya başlandı. Bu ülkemiz ve Balıkesirimiz için önemli bir durum. GMKA 2013 yılında bu projeyi 'Sadıçların Rehabilitasyon Modeli' adı altında Sosyal Kalkınma Programına aldı. Yerelde uygulanan bu başarılı proje uluslar arası alanda da başarıyla uygulanmaya başlandı. Projenin 5 ortağı olmakla beraber, İtalya'da Polo Europa ve Dema, Portekiz'de Geo-Clube kurumlarında yapılan çalışmalar yerinde incelenecek" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Projedeki yerel ortaklar ile bir çalıştay düzenlediklerini belirten Altıeylül Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Özgül Aycil sözlerine şöyle devam etti. "Projedeki yerel ortaklarımızla birlikte, engelli alanında uzman öğretmenlerimizin de katıldığı bir çalıştay düzenledik. Bu çalıştayımızda çıkacak olan 'Sonuç Raporu' Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ve Milli Eğitim Bakanlığı'mıza gönderilecek . Dolayısıyla burada politika uzmanlarımızın çalışmalarına yön verilecek"

"Doğanın sevgi gücü" projesi çalışmalarına, Altıeylül Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nden; Özgür Aycil, M. Fatih Tipi, Burak Örs, Hülya Savrum, Neslihan Potur, Metin Yapışkan, YAŞAD'dan; Songül Acar, Fatma Kocapınar, Hakkı Kurtuluş Demir, Eylem Özdemir, Nahide Taman, Özgün Demir, Ayşe Bakar, Balıkesir Üniversitesinden; Ergün Demir, Metin Akbulut, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden;Haluk Gökçe, Musa Çelik, Ali Aysu, Ayşe Aysu katıldılar. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ergün Demir Altıeylül Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title