Haberler

Balıkesir'de Zeytinciye Bayram Müjdesi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bulunan Marmarabirlik Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özçakır, ortaklara 1 milyon 300 bin TL ödeme yapılacağı müjdesini verdi.

Özçakır, 22 Nisan'da gerçekleştirilen Marmarabirlik genel kurulunda alınan karar doğrultusunda kooperatif ortaklarına 1 milyon 300 bin TL tutarında kar payı alacaklarını 1 Haziran 2017 Perşembe günü ödeyeceklerini ifade etti. Özçakır, "Kooperatifler ve üst birliğin yıllardır süren uyum içindeki çalışmaları, her yıl artan satışlar sonucunda oluşan karlılık sonucu dağıtımı yapılan kar payı ödemeleri Marmarabirlik için bir milat olmuştur ve bundan sonraki yıllarda artarak devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Marmarabirlik'in kar paylarını hiçbir kaynak ya da kredi kullanmadan kendi öz kaynaklarından ödediğinin altını çizen Özçakır, "Buradaki en önemli olay da Marmarabirlik'in kar paylarını herhangi bir kredi kullanmadan kendi öz kaynaklarını kullanarak yapmasıdır. Yakalanan bu başarı sonucunda oluşan güçlü kooperatif ve güçlü marka olgusunun gelişerek devam etmesi için de ortaklarımıza büyük görevler düşmektedir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da ortaklarımızın kooperatiflerine sahip çıkmalarını ve ürünlerini kooperatifimize teslim etmelerini temenni ediyoruz. Ayrıca 17 Nisan 2017 tarihinde başlayan havuzdan ürün alımlarına da devam etmektedir. Havuzdaki olgunlaşmış ürününü değerlendirmek isteyen ortaklarımız numunelerini kooperatifimiz merkezlerine teslim edebilirler" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Balıkesir Bandırma Edincik Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title