Haberler

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur, Genel Sekreterini Seçti

Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, 30 Mart seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandıkları takdirde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterinin Ali Osman Sali olacağını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, 30 Mart seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandıkları takdirde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterinin Ali Osman Sali olacağını açıkladı. Eski Balıkesir milletvekili olan Ali Osman Sali, daha önce devlet kademelerinde birçok görevde bulunmuş, nihayet Devlet Personel Daire Başkanlığı görevini yürütmüştü.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın en büyük adayı Ahmet Edip Uğur, çalışma arkadaşlarını belirlemeye başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Genel Sekreter olarak; 22 ve 23. dönem Balıkesir Milletvekili olan Ali Osman Sali ile çalışacak. Son seçim araştırmalarında, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na en yakın aday olduğu belirlenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'e en iyi hizmeti verebilmek için şimdiden en iyi kadroyu kurma çalışmalarına başladı. Bu kapsamda; Genel Sekreterlik görevi için Balıkesir eski Milletvekili Ali Osman Sali'yi açıklayan Ahmet edip Uğur, "Ali Osman Bey Dursunbeyli, bu memleketin çocuğu. Yıllarca parlamentoda Balıkesir'i temsil etti. Benim parlamentoda da birlikte çalışmış olduğum, son derece çalışkan, konuya vakıf, halka yakın, iş çözümleyici özellikleri olan bir arkadaşımızdır" diyerek Sali'den övgüyle söz etti. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, "Kısmet olursa; Allah'ın izniyle, Büyükşehir'i kazandığımızda, kendisini Genel Sekreterlik görevinde görmek istediğimi anlattım. 'Memleketime hizmet etmek benim için şereftir' diyerek memnunlukla kabul etti. İyi hizmet etmenin ilk şartı, iyi kadrodur. Ali Osman bey, mali hukuk, kamu yönetimi ve siyaset konularında uzmandır. Şimdiye kadar çok üst düzeyde görevlerde bulunmuş, dürüstlüğü ve çalışkanlığı özellikle dikkat çekmiştir" diye konuştu.

ALİ OSMAN SALİ KİMDİR?

Ali Osman Sali, 10 Haziran 1959 Balıkesir Dursunbey'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. Yüksek Lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Anabilim Dalı'nda tamamladı. Sosyal Sigortalar Kurumu'nda müfettiş yardımcılığı, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda müfettiş yardımcılığı, müfettişlik ve başmüfettişlik görevlerinde bulundu. Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı görevini yürüttü. Mali hukuk, kamu yönetimi, yolsuzluk, siyaset ve bürokrasi üzerine yayınlanmış makalelerinin yanı sıra basılı bir kitabı bulunmaktadır.

22. ve 23. Dönem Balıkesir Milletvekili olan Ali Osman Sali evli ve 3 çocuk babası. Sali, İngilizce ve Fransızca biliyor. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

ahmet edip uğur ali osman sali balıkesir Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Mavi vurgunu anlatmaviadalet@hotmail.com:

Devleti bitirmede uzman olduğunuzu gördük.2012deki Balıkesir Tarımdaki yolsuzluğu neden kapatmaya çalıştın?Dosyadan ses seda yok.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title