Haberler

Bakan Kurum'dan Kırşehir'e ziyaret (2)

Güncelleme:

'ÇÖP TOPLAMA İŞLEMİNDE BAKANLIK OLARAK DESTEK VEREBİLECEĞİMİZİ İFADE ETMEK İSTERİM'Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Maltepe Belediyesi'nde işçilerin grevi sonrası oluşan çöp yığınlarıyla ilgili olarak, "Ben arkadaşlarıma talimat verdim.

'ÇÖP TOPLAMA İŞLEMİNDE BAKANLIK OLARAK DESTEK VEREBİLECEĞİMİZİ İFADE ETMEK İSTERİM'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Maltepe Belediyesi'nde işçilerin grevi sonrası oluşan çöp yığınlarıyla ilgili olarak, "Ben arkadaşlarıma talimat verdim. Çöpleri toplama işleminde Bakanlık olarak her türlü desteği verebileceğimizi sizin aracılığınızla Ahilik şehrinden yine ifade etmek isterim" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı, Ahi Evran Üniversitesi'nde düzenlenen il değerlendirme toplantısına katıldı. Ardından gündemde olan konularla ilgili açıklama yapan Bakan Kurum, Kanal İstanbul projesine değindi. Kurum, "İnşallah 2021 yılı içerisinde Kanal İstanbul'a başlayacağız. Kararlı bir şekilde Kanal İstanbul projesini İstanbul'umuza ve Türkiye'mize kazandıracağız. Gerçekten vizyon bir proje. Türkiye'yi dünyada lider ülke yapacak, İstanbul'umuzun marka değerine marka katacak bir proje. Bu noktada her türlü ayrıntı, her türlü detay düşünülmektedir. Şimdi muhalefet, su kaynaklarının giderildiğini söyledi. Buna ilişkin bilimsel raporlarla su kaynaklarının giderilmediğini ispat ettik. Depremsellikle ilgili 'İstanbul'a zarar verir' dediler yine bunu raporlarımızla zarar vermediğini ispat ettik. 'Yoğunluk getirir' dediler. Yine yapmış olduğumuz planlarla herhangi bir yoğunluk getirilmediğini de gösterdik. Bu anlayışla da çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu projeye karşı çıkmak adına bir duruş var. Tabi bu CHP duruşu, CHP zihniyetidir. Kör bir bakıştır ama biz hayırda yarışmaya devam edeceğiz. Onlar şerde yarışmaya devam etsinler. Biz ülkemize değer katacak proje üretmeye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 19 yılda ne yapıyorsak bundan sonra aynı anlayışla hayırda yarışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'ARKADAŞLARIMA TALİMAT VERDİM'

İstanbul Maltepe'de belediye işçilerinin grevi sonrası oluşan çöp yığınlarına değinen Bakan Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımız 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kazandığında yine çöp, çamur ve çukurla mücadele ettik ve geldiğimiz süreçte İstanbul'umuzu yeşil alanlarıyla, yürüyüş yollarıyla, parklarıyla, bahçeleriyle yaşanabilir bir şehir haline getirdik. Bugün görüyoruz ki, çok da üzülüyoruz ki İstanbul'da yeniden çöp dağları, çukurlar, çamurlar oluşmaya başladı. Ben arkadaşlarıma talimat verdim. Çöpleri toplama işleminde Bakanlık olarak her türlü desteği verebileceğimizi sizin aracılığınızla Ahilik şehrinden yine ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Maltepe Belediyesi Murat Kurum İstanbul Maltepe Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title