Haberler

Bakan Kılıç, Kılıçdaroğlu'ndan Tazminat Kazandı

Güncelleme:

Suat Kılıç, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan, "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" iddiasıyla açtığı davada 2 bin lira manevi tazminat kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 11 Nisan 2012'de, TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" iddiasıyla açtığı davada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 2 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkekmesi'ndeki duruşmaya, Bakan Kılıç'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Kılıçdaroğlu'nun avukatı Şenal Sarıhan katıldı.

Avukat Cemaloğlu, davanın kabul edilmesini istedi. Avukat Sarıhan da müvekkilinin yaptığı konuşmanın siyasi netilekte olduğunu, herhangi bir hakaret içermediğini savunarak, davanın reddedilmesini talep etti.

Tekrar söz alan avukat Cemaloğlu, "Bizim davamız, alınan ev ve arabayla ilgili eleştiriye yönelik değil. Bu konuyu daha uygun bir üslupla dile getirebilirdi. Ancak 'hortumculukla' suçlaması hakaret içerikli bir ifadedir. Davamız kabul edilsin" dedi.

Yargılamaya son verildiğini bildiren Hakim Mustafa Satış, davayı kısmen kabul ederek, Kılıçdaroğlu'nun, Bakan Kılıç'a 2 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti. -

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Şenal Sarıhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title