Haberler

Bakan'dan "Bahşiş" Savunması

"Bahşişle Rüşveti Birbirine Karıştırmamak Lazım" Diyerek Tapu Kadastroda "Bahşiş-rüşvet" Tartışması Başlatan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Bu Kez Her İkisinin de Suç Olduğunu Söyledi.

"Bahşişle rüşveti birbirine karıştırmamak lazım" diyerek tapu kadastroda "bahşiş-rüşvet" tartışması başlatan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, bu kez her ikisinin de suç olduğunu söyledi. Daha önceki açıklamalarının yanlış anlaşıldığını vurgulayan Bakan Özak, "şahsım ve tapu genel müdürümüz tarafından yapılan açıklamalarda, tapu müdürlüklerinde meydana gelen istenmeyen bu olayları kabul etmemiz değil, tam tersine bunlarla mücadele edildiği ifade edilmektedir. Savcılıkça yapılan adli soruşturmanın yanı sıra, genel müdürlüğün müfettişlerine de idari soruşturma emri verilmiştir" dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun, tapu müdürlüklerindeki bahşişle rüşveti birbirine karıştırmamak gerektiği yönündeki sözlerine ilişkin soru önergesini yanıtladı. Bu konuda daha önce yaptığı açıklamalara açıklık getiren ve sözlerinin yanlış anlaşıldığını vurgulayan Bakan Özak, "yapılan açıklamanın tamamı dikkatle incelendiğinde, yanlış yorumlanabilecek bir durum olmadığı görülecektir. Bu bağlamda, yapılan açıklamalar da vatandaşça verilen bu tip paraların suç olduğu ve buna karşı olduğunu izah etmekten başka bir şey değildir.Bu itibarla rüşvet nedir, bahşiş nedir gibi ayrı ayrı tanımlamalar yapmaya da gerek yoktur. Her ikisi de suç unsurudur" dedi.

-"TAPU PERSONELİNİ ZAN ALTINDA BIRAKTIĞIMI DÜŞÜNMÜYORUM"-

Tapudaki "bahşiş" ya da rüşvet iddialarına ilişkin savcılıkça yapılan adli soruşturmanın yanı sıra, genel müdürlüğün müfettişlerine de idari soruşturma emri verildiğini söyleyen Bakan Özak, şunları söyledi:

"Açıklamalarımızda tapu müdürlüğü personelini zan altında bıraktığımızı düşünmüyorum. Zira o açıklamalarımızda bütün memurlarımızın bu şekilde menfaat temin ettiği şeklinde yorumlanabilecek bir cümle söylenmemiştir. Bu şekilde menfaat temin eden personelle mücadele edildiği vurgulanmıştır. Bir kurumun içerisinde özveri ile çalışan personel ile kötü niyetli personel arasında ayırım yapılmaması herhalde düşünülemez."

-ŞİKAYETLER ALO-TAPU HATTI'NA-

Tapu ve kadastro işlemlerinde, 2003 yılından itibaren, vatandaşların işlemlerle ilgili şikayetlerini Genel Müdürlüğe iletebilmeleri için Alo-Tapu hattı kurulduğuna işaret eden Bakan Özak, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) projesine hız verildiğini ve işlemlerin elektronik ortamda yürütüldüğünü söyledi. Özak, "vatandaşımızın tapu müdürlüklerinden hizmet alımı Avrupa standartlarının üzerindedir. İşlem evrakı tamam olan vatandaşımızın tapusu takriben 15-20 dakika gibi kısa süre içerisinde verilmektedir" dedi. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title