Haberler

Bakan Akdağ'ın Erzurum Ziyareti

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 'Muhaliflerin Bir Sürü Şamata Çıkarmasına Rağmen Sağlıkta Berlin Duvarları'nı Yıktık" Dedi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, ''Muhaliflerin bir sürü şamata çıkarmasına rağmen sağlıkta Berlin Duvarları'nı yıktık" dedi.

Dün geldiği memleketi Erzurum'da bugün de gezi ve incelemelerde bulunan Bakan Akdağ, Türk-İş 9. Bölge Temsilciliği'ni ziyaret etti. Burada sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Akdağ, sağlıkta Berlin Duvarları'nın yıkıldığını belirtti. Yeni Sağlık Güvenlik Yasa Tasarısı'yla sağlık alanındaki hizmetlerin daha güzel verileceğini kaydeden Bakan Akdağ, şöyle konuştu:

"1 kişiye 9 pul, 9 kişiye de 1 pul olmaz. Geçmişte işçilerimize yapılan muamele şuydu, sağlık sektöründe; 'Sadece SSK'nın dispanserine gidebilirsin. SSK hastanesine gidebilirsin. Sağlık ocağına dahi gidemezsin'. Böyle, şimdi yaptığımız gibi, aile hekimliğinden falan istifade etmek gibi bir şey görülmez. Yanı başındaki devlet hastanesinden, üniversite hastanesinden hizmet alamazsınız. Özel hastaneden hizmet alabilmek ne mümkündü. Bir şekilde zoraki bir biçimde belki de doğru dürüst muayene edilmeden bir

reçete yazdırabilmişsen doktora, o reçetedeki ilaçları da temin edebilmek için çile çekersin. Böyle bir şey olur mu? Bu ülkenin yarıya yakını işçi emeklisi. Böyle haksızlıklar kabul edilemezdi. Yıllardır bunları işçimize reva gördüler. İşçimize bunu reva görenler, biz bu durumu değiştirmeye kalkıştığımızda da çok şamata kopardılar. Ama hiç birini dinlemedik. Biz yapılması gerekeni yaptık. Berlin Duvarları'nı yıktık."

Sağlık harcamalarının Türkiye'de arttığına yönelik eleştirilerin yapıldığına da dikkati çeken Akdağ, "Aslında sağlık harcamalarında yaşanan artış konusunda söylenenler bir ölçüde doğru. Bir taraftan sağlıkta dönüşüm programıyla sağlık harcamalarında tasarruf edilebilir alanda tasarruf ederken, tasarruf ederek temin ettiğimiz parayı da geçmiş dönemde kendisine hizmet sunulmayan, hizmet alma konusunda önüne engeller çıkan diğer vatandaşlarımıza aktardık. İşçilerimiz, işçi yakınlarının durumu tam bunun

örneğidir" diye konuştu.

Bakan Akdağ, Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde birçok Avrupa ülkesinden daha iyi durumda olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak sağlık hizmetlerinde yaşanan gelişmelerden iftihar etmeliyiz" dedi. Sağlık sektöründe vatandaşın cebinden yaptığı harcama oranının büyük ölçüde azaldığını bildiren Akdağ, şöyle devam etti:

"Göreve geldiğimizde, vatandaşın cepten yaptığı harcama oranı yüzde 30'lar civarındaydı. Toplam sağlık harcamalarının yüzde 30'u vatandaşın cebinden çıkıyordu. Şimdi ise bu oran yüzde 19'a inmiştir. Bunun yüzde 19 olduğu Avrupa ülkesi çok nadirdir. Sağlıkta dönüşüm programına bütün kararlığımız ve hassasiyetimizle devam edeceğiz. Yeni eylem planı hazırladık. Bu eylem planı çerçevesinde işçilerimiz daha iyi ve rahat sağlık hizmeti alacaklar."

Bakan Akdağ, sağlık sektöründe bir tek sıkıntıları bulunduğunu belirterek, "Bu da Türkiye'de doktor sayısının yetersiz olmasıdır" dedi. Türkiye'nin geleceğinin kurtarılması için mutlaka doktor sayısının artırılması gerektiğini ifade eden Akdağ, şöyle konuştu:

"Yüksek Öğretim Kurulu maalesef doktor sıkıntısı konusundaki taleplerimize kör ve sağır yaklaşımla yaklaştı. Duymama ve görmemeye yönelik bakış açısıyla yaklaştı. 9. Kalkınma Planımız'da tıp fakültelerinde öğrenci sayılarının, doktor sayılarının artırılmasına dair kararlığımızı koyduk. Üniversitelerin ve Yüksek Öğretim Kurulu'nun doktor sayısını artırmaya yönelik çalışmaların yapabilmesi için taleplerini karşılamaya çalışacağız."

Daha sonra İspir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerini dernek binasında ziyaret eden Bakan Akdağ, ardından Erzurum Vali Vekili Gürkan Polat'la makamında görüşerek, Erzurum Bölge İhtisas Hastanesi inşaatıyla ilgili brifing aldı.

(AA-CMH-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title