Haberler

Bahçesaray'da Öğrenciler 'Tekne Orucu' Tuttu

VAN'ın Bahçesaray İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen değerler eğitimi projesi kapsamında öğrenciler 'tekne orucu' tuttu.

VAN'ın Bahçesaray İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen değerler eğitimi projesi kapsamında öğrenciler 'tekne orucu'  tuttu. Sahura aileleri tarafından kaldırılan öğrenciler öğlen ezanının okunmasıyla hep birlikte oruç açtı.

Osmanlı'da çocukları oruca alıştırmayı amaçlayan 'tekne orucu' Van'ın Bahçesaray İlçesi'ndeki okullarda başladı. Değerler eğitimi projesi kapsamında Mirhasan İlkokulu'nda 'tekne orucu' projesinin uygulandığı ilk gün öğrencilerle bir araya gelen Bahçesaray İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kasım Erva, oruç tutmanın faydalarını anlattı.

Ramazan ayının bereketli bir ay olduğunu ve orucun da bedene sıhhat verdiğini belirten Mehmet Kasım Erva, şunları söyledi:

"Oruç, insanları dünyada kötülüklerden sakındıran, ahirette de cehennem azabından koruyan ve günahların bağışlanmasına vesile olan bir ibadettir. Amacımız öğrencilerimize bu ramazan ayı maneviyat iklimini yansıtmaktır. Değerler eğitimi kapsamında Okullarımızda başlattığımız tekne orucu öğrencilerimiz arasında yoğun ilgi gördü. Öğrencilerimiz kendi aralarında oruç tutmayı teşvik edici rol üstlendi. Bu durum bizim için kazanılmış bir değerdir. Bu değerlerin küçük yaşlarda verilmesi çocuklarda ileriki yıllarda alışkanlık haline gelmektedir. Bu uygulamamız diğer okullarda da sürecek."

- Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Kasım Bahçesaray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title