Haberler

BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ TAM BANA GÖRE FESTİVALİ'NDE

Güncelleme:

? Bahçelievler Belediyesi, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nca düzenlenen Tam Bana Göre Festivali'nde yerini aldı. Farklı takımlarla festivaldeki yerini alan Bahçelievler Belediyesi'nin standındaki 3 bin metre orta irtifa roketi, insansız su altı cihazı, yapay zekalı susuz tarım gibi projeleri ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca 16-21 Kasım'da Ankara'da düzenlenen gençlere yönelik 'Tam Bana Göre Festivali'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen festivale Türkiye'nin dört bir yanından gençler katıldı.

'TEKNOFESTTE BİRİNCİLİK ALDIK'

Festivale 15 kişilik ekibiyle katılan OSTİM Teknik Üniversitesi 2'nci sınıf öğrencisi Ulaş Ozan Korkmaz, 'Ekibimle yapay zekalı ve telefon kontrollü topraksız tarım cihazı geliştirdik. 2050 yılındaki kuraklaşan topraklar olacağının düşünerek bu cihazı geliştirdik. Önce susuz tarıma yöneldik, daha sonra yapay zekayla bunu birleştirirsek nasıl olur diye üzerinde çalışmaya başladık. Şu anda görmüş olduğunuz bu cihaz ortaya çıktı. Aynı zamanda TEKNOFEST'te de yarıştık ve birincilik aldık' dedi.

GENÇLERDEN ROKET PROJESİ

Bahçelievler Gazi Roket takımının geliştirdiği 3 bin metre orta irtifa roket projesi de festivalde sergilendi. 4 kilogramlık yük taşıyan roketin parçalarının tamamı çift kademeli paraşüt sistemi ile kurtarılıp yeniden atışa hazır hale getirilebiliyor.

POYRAZ İHA TAKIMI

2020 TEKNOFEST liselerarası İHA tasarımdan mansiyon ödülü alan Poyraz İHA Takımı da festivalde ilgi gördü. Döner kanat kategorisinde hem liselerarası hem de uluslararası döner kanatta rekor sürede parkuru otonom tamamlayan proje, 9'uncu oldu.

İNSANSIZ SU ALTI CİHAZI

2019 yılında kurulan İnsansız Su Altı Sistemleri Takımı, TEKNOFEST'de katıldığı ilk yılda kritik tasarım raporu aşamasında kendinden üst kategorilerde önemli bir başarıya imza attı. Takım üyeleri, özgünlük, yerlilik ve millilik sınırlarından ödün vermeden tasarımlara ve prototiplere imza atıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bahçelievler AK Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title