Haberler

Diyarbakır'da Bağımsızlar AK Parti'yi Vuramadı

Güncelleme:

AK Parti, 7 Haziran'da aday gösterdiği eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu ve Seyyit Haşim Haşimi'nin bağımsız olarak seçime girmesine rağmen Diyarbakır'da oyunu artırdı.

Diyarbakır'da seçimin kazananı AK Parti oldu. HDP, birinci parti olarak çıktığı kentte 1 milletvekili kaybederken, AK Parti, 7 Haziran'da aday gösterdiği eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu ve Seyyit Haşim Haşimi'nin bağımsız olarak seçime girmesine rağmen oyunu arttırdı.

DİYARBAKIR'DA HDP'YE ŞOK

Diyarbakır'da 7 Haziran seçimleri sonrasında yaşanan olaylar HDP'yi vurdu. Sandıktan birinci olarak çıkan HDP'nin oyu, 6,4 oranında düştü. Oyların yüzde 72,4'ünü alan HDP, 1 milletvekili de kaybederek, meclise 9 milletvekili gönderdi. Geçtiğimiz seçimlerde 10 milletvekili kazanan HDP'de, 10'uncu sıra milletvekili adayı Edip Berk, meclis dışında kaldı.

BAĞIMSIZLAR DA ETKİLEYEMEDİ

AK Parti ise, 7 Haziran seçimlerinde 2 ve 3'üncü sıralardan aday gösterdiği eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu ile Seyyit Haşim Haşimi'nin bağımsız olarak seçime girmesine rağmen oyunu arttırdı. Bağımsız adaylar nedeniyle oyunun düşmesi beklenen ve 7 Haziran'da kentteki oyların yüzde 14'ünü alan AK Parti, 1 Kasım'da bu oranı yüzde 21,38'e çıkararak, Meclis'e 2 milletvekili gönderdi. Kentte, 2 bağımsız aday ise toplamda 2,3 oranında oy aldı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Diyarbakır'ı TBMM'de HDP'den İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Nimetullah Erdoğmuş, Feleknas Uca, Altan Tan, Çağlar Demirel, Ziya Pir, İmam Taşçıer ve Sibel Yiğitalp ile AK Parti'den Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal temsil edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Galip Ensarioğlu Haşim Haşimi Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title