Haberler

Bağdat'ta Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Türkiye Bağdat Büyükelçiliği'nde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna, son 10 yılın en üst düzey katılımı gerçekleşti.

Türkiye Bağdat Büyükelçiliği'nde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna, son 10 yılın en üst düzey katılımı gerçekleşti.

Kurban Bayramı ve hac mevsimine denk geldiği için bugüne ertelenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda Irak Devleti üst düzeyde temsil edildi.

Resepsiyona, Irak Milli Meclisi Başkanı Usame Nuceyfi, Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak, Bakanlar Kurulu Genel Sekreteri Ali Allak, Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, eski başbakan ve aynı zamanda Irakiye Koalisyonu Başkanı İyad Allavi, Sadr Hareketinin Meclisteki Grup Başkanı Baha el-Araci, Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Şeyh Humam Hammudi, Şii ittifakı kurucularından Ahmed Çelebi ve çok sayıda bakan yardımcısı katıldı.

Irak Başbakanı Nuri Maliki'yi resepsiyonda Irak Bakanlar Kurulu Genel Sekreteri Ali Allak temsil etti.

Bağdat'taki çok sayıda yabancı misyon temsilcisinin katıldığı resepsiyona Birleşmiş Milletler Irak Özel Temsilcisi Martin Kobler'in, BM'ye bağlı kuruluşların temsilcisi 12 kişilik bir heyetle yer aldı.

Bu arada, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Yunus Demirer, Büyükelçilikte yapılan resepsiyonun son yıllarda en fazla katılımın yaşandığı resepsiyon olduğunu ifade etti.

Demirer, "Resepsiyonda gerçekleşen üst düzey katılım, Irak-Türkiye ilişkilerinin ne kadar sıcak olduğunu göstermektedir. Özellikle Parlamento Başkanı Usame Nuceyfi'nin bizzat resepsiyona katılması, Irak halkının Türkiye'ye yakınlığını, iki ülke halkı arasındaki iyi ve sıcak ilişkileri yansıtmaktadır" dedi.

Muhabir: Nazmi Akyol / Ömer Erdem

Yayıncı: İbrahim Uyar - BAĞDAT

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title