Haberler

Babalarının adına yaşatıyorlar

Güncelleme:

Süheyl ve Behzat Uygur, Nejat Uygur'un oğlu olarak tiyatro yapmanın verdiği bir ağırlık var mı sorunu'Olmaz olur mu? O rahmetli olduktan sonra o ağırlık daha da var. Biz Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu'nu kurduğumuz zaman hep omzumuzda Nejat babanın ağırlığını hissettik, tabiri caiz Nejat babayı utandırmamaya gayret ettik. Baba da bizim oyunlarımıza geldiği zaman, koskoca Nejat Uygur ayakta alkışladı. Dolayısıyla o ağırlık hala devam ediyor.

Ustamız olması dolayısıyla bu ağırlık var. Bize yol gösteren, tiyatroyu öğreten Nejat Uygur'a yakışır tiyatro yapmamız lazımdı. Ondan öğrendiğimiz biçimi, onun da kendi ustaları olan Dümbüllü ve Kel Hasan'dan gelen yani geçmişten gelen bir tiyatroyu sürdürmenin ağırlığı var. Hem Nejat Uygur olarak ağırlığı var hem de geleneksel tiyatro motiflerinden faydalanan bir ekip olarak ağırlığı var. Bu ağırlığın ve sorumluluğun bilincinde olarak, ama çok da bu baskı altında durmadan, çünkü tiyatro tüm sanat dalları gibi çok özgür yapılması gereken bir dal. Sanıyorum ki ustamızı utandırmadan bu ağırlığın üstesinden geldik' şeklinde yanıtladı.

Artık televizyona aran ikili, 'Geçmiş yıllarda 'Şahane Pazar'dan sonra da yarışma programları yaptık, eğlence programları sunduk, sitcom'larda da oynadık ama televizyonlar son zamanlarda çok tatsızlaştı. Biz sosyal medya da bir şeyler paylaştığımız zaman neden program yapmadığımızı soruyorlar. O zaman ki televizyonun tadı ile şimdi ki televizyonun tadı yok. Bir 'Şahane Pazar' yapacaksak arkasında sağlam duran bir yapımcının olması lazım. Gününün, saatinin değişmemesi lazım. Televizyon artık bitmeye mahkum bir eğlence kutusu. Günümüzün teknolojisi bunun göstergesi ama ne olursa olsun tiyatro hiç bitmeyecek bir sanat dalı. Bu yüzden esas mesleğimiz olan tiyatroya hiç ara vermedik ama biraz ihmal ettiğimizi düşünüyoruz. Daha yoğun tiyatro yapmamız gerektiğinin farkına vardık. Seyircilerimiz bize söylediler. O yüzden daha tiyatro ağırlıklı gitmemiz gerektiğinin farkına vardık. Televizyonu ancak hep tiyatro birinci planda olursa yaparız. Biz dizi ya da televizyon programı yapıyoruz diye tiyatroya ara vermeyi asla düşünmeden belki ekranda olabiliriz' dedi.

Anneleri Necla Uygur'u yaklaşık bir buçuk ay önce zatüre teşhisi ile yatırdıklarını belirten Uygur kardeşler, 'Yok anne biz idare ederiz dedik. Annemiz şu an çok az görülen stil adında bir romatizmal bir hastalık yaşıyor. Bu günde yanından geliyoruz, inşallah en kısa zamanda sahneye geri dönmek istiyor ama önce sağlığının yerine gelmesi lazım' dedi.

Uygur kardeşler, yeni projeleri için şunları söyledi, 'Kafamızda 'Süt Kardeşler' müzikali var. Nejat babanın yıllarca 'Alo Orası Tımarhane mi' adıyla ölümsüzleştirdiği bir oyun. Bunun yanı sıra okuma tiyatrosu, eğlenceli bir prova tiyatrosu düşünüyoruz. Biz zaten Yeşilçam Sahne'de şarkılar söylüyoruz, interaktif kabere günlerini yaşatıyoruz. Bunların yanı sıra deli olduğumuz içimizden bir şey gelirse, yapacağımızdan emin olduktan sonra çekinmeyen bir ikiliyiz. Sürprizlerimize hazırlıklı olsunlar, dediler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Behzat Uygur Necla Uygur Nejat Uygur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title