Haberler

    Aziz Yıldırım Hakim Karşısında: Şike Davası'nda Yeniden Yargılama Başlıyor

    Futbolda Şike Davası'nda karardan 3 yıl sonra yeniden yargılama başlıyor.

    “Futbolda şike süreci” yeniden start alıyor. Hareketli günler bizleri bekliyor. 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve cezaevine girmesi gündeme gelen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın yanı sıra 6 kişi, şike yapmak için örgüt kurmak, konut dokunulmazlığını ihlâl, örgüt üyeliği gibi suçlardan İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden hâkim karşısına çıkacak.

    Neler yaşandı?
    Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı “Kulübe ve kendisine kumpas yapıldığı” iddiasıyla verdiği suç duyurusu dilekçesi üzerine başsavcılık harekete geçti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu nezdinde soruşturma başlatarak savcılarından Hasan Yılmaz’ı görevlendirdi. Savcılığın, Aziz Yıldırım ve kulübe yönelik kumpas yapılıp yapılmadığı, ‘Şike soruşturması’nda görev yapan polisler ve diğer kamu görevlilerinin “Hukuka aykırı işlem yapıp yapmadığı” ve “Görevini kötüye kullanıp kullanmadığı” gibi iddiaları araştıracağı öğrenildi. Aziz Yıldırım’ın avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu bu illegal yapının bir başka ve önemli hedefi de taşıdığı ekonomik ve sosyal önem sebebi ile futbol kulüpleri ve yönetimleri olmuştur. İllegal yapı, 17 ve 25 Aralık kalkışması öncesinde, 7 Şubat’ta MİT’e, 3 Temmuz da ise F.Bahçe’ye karşı benzer ‘kumpas’ eylemleri içinde bulunmuştur. Bunlar dışında da aynı illegal yapının kamuoyu tarafından bilinen pek çok ceza yargılaması dosyasında da benzer eylemleri ifade ettikleri ortaya çıkmıştır.” Dilekçede, Şike soruşturmasında görev alan polis, savcı ve hâkim ile diğer kamu görevlileri hakkında “Silahlı örgüt kurmak, yönetmek”, “Görevi kötüye kullanma”, “Haberleşmenin gizliliğini ihlâl”, “Özel hayatın gizliliğini ihlâl”, “Kişisel verilerin kaydedilmesi” ve “Tehdit” suçlarından dava açılması ve cezalandırılmaları talep edildi.

    Kumpas İddiaları Reddedilmişti


    Yeniden yargılanma taleplerini değerlendiren mahkeme sanıklara kumpas kurulduğuna ilişkin iddialar sebebiyle yargılamanın yenilenmesi isteklerini oy birliğiyle reddederken, 6526 sayılı yasayla CMK’de yapılan değişikliklerin ve 311/1-E maddesi kapsamında ise yeniden yargılanmalarına karar verdi. Mahkeme şu kararları almıştı: “1- Görevsizlik ve yetkisizlik kararları verilmesine ilişkin taleplerin oy birliğiyle reddine; 2- Sanıklara kumpas kurulduğuna ilişkin iddialar sebebiyle yargılanmanın yenilenmesi taleplerinin oy birliğiyle reddine; 3- Duruşma tutanaklarında sahtecilik yapıldığına ilişkin iddialar sebebiyle yargılanmanın yenilenmesi taleplerinin oy birliğiyle reddine; 4- 6526 sayılı yasayla CMK’de yapılan değişikliklerin CMK 311/1-E maddesi kapsamında kaldığı değerlendirildiğinden, bu duruma göre hükümlüler Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl hakkındaki yargılamanın yenilenmesi taleplerinin mahkumiyet kararları verilerek Yargıtay 5. Ceza Dairesince onanarak kesinleşen suçları yönünden CMK 318/1 maddesi gereğince oy birliğiyle kabule değer olduğuna; 5- Yargılamanın yenilenmesine yönelik talepte bulunmayan diğer tüm sanıkların hukuki durumlarının yeniden değerlendirilmesine oy çokluğuyla yer olmadığına; 6- İleride telafisi imkansız zararlara sebebiyet vermemek açısından sanıklar Aziz Yıldırım,

    Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl’ın CMK 312. madde gereğince oy çokluğuyla infazlarının geri bırakılmasına, hapis cezaları kesinleşmiş olan sanıklardan Evren Kımıl, Hakan Karaahmet, Özden Aslan ve Samet Erdemir’in infazlarının geri bırakılmasının oy çokluğuyla reddine karar verilmiştir.”

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Aziz Yıldırım Selim Kımıl Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title