Haberler

Savaşmaktan kaçan Ermeni erkeklere yurt dışı yasağı ile önlem

Güncelleme:

İki gündür devam eden Azerbaycan - Ermenistan sınırındaki çatışmalar, tarafların savaş hali ilan etmesiyle başka bir boyuta taşındı. Son olarak Ermenistan, 18 - 55 yaş aralığındaki erkeklerin ülke dışına çıkmalarını özel izne bağlı kıldı.

Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan ile sıcak çatışma yaşayan Ermenistan, dün büyük kayıplar verdi. Ülkede ilan edilen savaş hali nedeniyle 18-55 yaş arasındaki erkeklerin ülkeden ayrılmasına ilişkin kısıtlamaların getirildiği bildirildi.

ASKERLİK ŞUBESİNDEN YAZILI İZİN GEREKİYOR

Sputnik Ermenistan'ın Sivil Havacılık Komitesine atıfta bulunarak yayınladığı habere göre ülkede ilan edilen savaş hali nedeniyle 18-55 yaş arasındaki erkeklerin ülkeden ayrılmasına ilişkin kısıtlamalar getirildi. Komitenin açıklamasından alıntı yapılan haberde, " Ermenistan'da 18 - 55 yaşları arasındaki erkekler, ülkeden ancak bölge askerlik şubelerinin yazılı izni ile ayrılabilir" ifadelerine yer verildi.

ALİYEV, TEK ŞART SUNDU

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün Dağlık Karabağ sorununun, Ermenistan ordusunun işgal altındaki topraklardan derhal, koşulsuz ve tam olarak çekilmesini talep eden ilgili Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararları temelinde çözülmesi gerektiğini söylemiş; "Dağlık Karabağ sorunu, yalnızca uluslararası hukuk kuralları ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde, Ermenistan ordusunun işgal altındaki topraklardan derhal, koşulsuz ve tam olarak çekilmesini talep eden ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları temelinde çözülmelidir" ifadelerini kullanmıştı.

"VUR EMRİ" VERİLMİŞTİ

Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırması sonrası iki ülke arasında başlayan çatışmalarda kardeş ülkenin ordusu tarafından ağır yenilgiye uğratılan Ermeni ordusu paniğe kapıldı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Servisi Başkanı Albay Vagif Dargahli "Ermenistan askeri komutanlığı, cepheden kaçan askerlerine karşı silah kullanma emri verdi" sözleriyle Ermenistan ordusu içindeki durumu anlatmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Azerbaycan Ermenistan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (63)

duran tekerlek:

diplomasi ile alamıyorsan askeri güçle alacaksın. orası azerbaycan''ın toprağıdır.

32
5
yanıtYanıtla
Mina:

1. dünya savasina kadar Ermenistan ve Israil diye ülke yoktu. Bunlar hangi ara baskalarin tokraklarini göz diker oldu. Dagdan gelip bagdakini kovuyor misali. Anlamadigim da, bizim bazi siyasetciler de hem Ermenistani ve hem Israili destekliyor, ayni Misir ve bazi arap ve Afrika ülkeleri gibi. Allah islah etsin, sonumuz hayr ola.

29
7
yanıtYanıtla
DELİDİR NE YAZSA YERİDİR:

Sen ve senin gibiler okumasın . Okuyup ne yapacaksınız ki . Salla gitsin , Ermeni ve İsrail yoktu . Ne güzel yazılıyor . OKUYUN KARDEŞİM ARAŞTIRIN . ELİNİZİN ALTINDA GOOGLE AMCANIZ VAR SOR SÖYLER . Bir de 14 DANGOZ evet doğru yoktu bunlar nereden çıktı diye parmak yukarı yapmış . Okuyun arkadaşlar , okumaktan zarar gelmez . . .

yanıt3
yanıt7
delidir ne yazsa yeridir:

cehalet her zaman kendisine hayran olmaya hazırdırsen ve senin gibiler okumasın filan demişsin tarihi araştır demişsin senin dediğine göre biz türk değilmiyiz bizansmıyız suan anlayamadım ne demek istedigini

yanıt1
yanıt3
DELİDİR NE YAZSA YERİDİR:

Ben araştırın diyorum adam gene bana soruyor . Bak arkadaşım , Ermenilerin oldum olası yaşadıkları yer Dağlık karabağ bölgesi ve çevresidir ve şu anda da dünyaya yayılmışlardır . . . . İsrail ise senin adam bildiğin Filistinlilerden parasını vererekten çatır, çatır toprak satın almışlardır . Kısacası bu . . . Lan bi zahmet googleye sor diyorum adam onuda yapmıyor ! İyi , armut piş ağzıma düş. . . Hazır lokma var yer misiniz ?

yanıt1
yanıt2
5858:

Orası türk topragıdır kıyamete kadarda öyle kalacak böyle biline

26
4
yanıtYanıtla
Kompresor:

Ermeniler ile yunanlar hava, hava.

27
2
yanıtYanıtla
Karslı:

Hepimiz ermeni Türk Kürt Azeri ve lazız Yaşasın halkların kardeşliği. Yaşasın Sovyetler sosyalist cumhuriyeti

5
23
yanıtYanıtla
CELLO:

Vay seni mal cello seni

yanıt6
yanıt1
Türk:

kendi adına konuş

yanıt5
yanıt1
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title