Haberler

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği Önünde Gösteri

Azerbaycan'da Mahalli Olarak Yayımlanan 'Senet' Adlı Gazetede Hz. Muhammed ile İlgili Olumsuz Görüşlere Yer Verilmesi İran'da Protesto Edildi.

Azerbaycan`da mahalli olarak yayımlanan `Senet` adlı gazetede Hz. Muhammed ile ilgili olumsuz görüşlere yer verilmesi İran`da protesto edildi.

Azerbaycan`ın Tahran büyükelçiliği önünde dün akşam toplanan bir grup öğrenci, Azeri basınında yer alan yazıyı `siyonist bir komplo` olarak değerlendirerek, `İsrail, İngiltere ve ABD`ye ölüm` sloganları attı. Göstericiler Amerikan bayrağını da ateşe verdi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı gösteride, `Avrupa ve Biz` başlıklı yazısında, İslam dünyasının geri kalmışlığını Hz. Muhammed`e dayandıran Refik Tağı adlı yazardan ikinci Salman Rüştü olarak söz edildi. Göstericiler yazarın ağır bir şekilde cezalandırılmasını talep etti. Polis elçilik binasının çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis barikatını aşaraka elçiliğe yaklaşmak isteyen göstericilerle polis arasonda zaman zaman çatışmalar yaşandı.

Söz konusu yazının yer aldığı Senet gazetesinin yazı işleri müdürü Samir Sadakatoğlu yazı nedeniyle geçtiğimiz hafta iki ay hapse mahkum edilmişti. Sadakatoğlu, Hz. Muhammed`e yapılan saygısızlıktan ötürü halktan özür dilediğini belirterek, yazı işleri müdürü olarak sorumluluğu üstlendiğini belirtmişti. Öte yandan, Kafkas Müslümanlar İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazadede’nin, Azerbaycan Basın Kuruluna yaptığı müracaat sonucu konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Basın Kurulu Başkanı Eflatun Amaşov da, yazıda İslami değerlere saygısızlık yapıldığının teyit edildiğini ve gazeteyle ilgili kararı kurulun idare heyetinin vereceğini açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title