Haberler

Ayvalık'ta düşmana atılan ilk kurşunun 102. yıl dönümü gururla kutlandı

Güncelleme:

Ayvalık'ta düşmana atılan ilk kurşunun 102. yıl dönümü gururla kutlandı Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; 29 Mayıs 1919'da 172. Alay Komutanı Yarbay Ali Çetinkaya tarafından Anadolu topraklarında düşmana karşı düzenli bir ordu tarafından atılan ilk kurşunun 102.

Ayvalık'ta düşmana atılan ilk kurşunun 102. yıl dönümü gururla kutlandı

BALIKESİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; 29 Mayıs 1919'da 172. Alay Komutanı Yarbay Ali Çetinkaya tarafından Anadolu topraklarında düşmana karşı düzenli bir ordu tarafından atılan ilk kurşunun 102. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlanıldı.

Korona virüs salgınına yönelik alınan tedbirler çerçevesinde gerçekleşen törende, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Erhan Tutar, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin hazır bulunduğu tören; çelenklerin sunumu, Ali Çetinkaya ve silah arkadaşları adına yapılan saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Atatürk Anıtı'na halkın çiçek bırakması ile sona erdi.

29 Mayıs 1919 da 172. Alay Komutanı Yarbay Ali Çetinkaya ve birliği tarafından ilk kurşunun atılmasından sonra, Türk ulusu Gazi Mustafa Kemal önderliğinde tam 3,5 yıl emperyalizme direnerek, vatanı düşmandan temizlediğini ve Ayvalık'ın Yunan işgalinden 15 Eylül 1922'de kurtulduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Mesut Ergin, " 3,5 yıl süren düşman işgalinde Ayvalık, çok zor günler ve yıllar geçirmişti. Yıkık binalar, bitmiş bir ticaret, ağır hasar görmüş bir şehir. Peki, ne yaptı Ayvalık halkı yıkık binayı da onardı, yıkılmış umutları da, savaşın hasarını dişinle tırnağınla, zeytinindeki hasadıyla yok etti. Yeniden ayağa kalktı. Bu toprakları sırtında teçhizat taşıyan analarımıza ne borçluysak bir o kadar da o kötü günlerden Ayvalığı ayağa kaldıran atalarımıza dedelerimize borçluyuz. Yine gün kurtuluş savaşındaki gibi birlik günüdür. Yine evimize, bağımıza, zeytinimize, tarihimize, esnafımıza, turizmimize sahip çıkarak birlik olarak kalkınma ayaklanma zamanıdır. Bu gün bu coğrafyada yaşayan, yaşamında Ayvalık olan, bu coşkulu günü hisseden herkese sesleniyorum. 29 Mayıs 1919'un acı işgal gününü unutmayalım, ama 15 Eylül 1922 Ayvalık'ın kurtuluş gününü de daima bayram olarak kutlayalım." diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Çetinkaya Mesut Ergin Balıkesir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title