Haberler

Aynı Mahalleye İkinci Baz İstasyonuna Tepki

Kocaeli'nin Gebze İlçesinde Vatandaşlar, Mahallelerine Kurulmak İstenen İkinci Baz İstasyonuna Tepki Göstererek Eylem Yaptı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde vatandaşlar, mahallelerine kurulmak istenen ikinci baz istasyonuna tepki göstererek eylem yaptı.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gebze Şubesi öncülüğünde yapılan basın açıklamasında Yavuz Selim Mahallesi sakinleri, baz istasyonu kurulmak istenmesine tepki gösterirken, kurulu baz istasyonunun da kaldırılmasını istedi.

TÜKODER Gebze Şube Başkan Yardımcısı Hakkı Gerçek, yaptığı basın açıklamasında, mahallede baz istasyonuna karşı 250 imza toplandığını, bu tür istasyonlara karşı Gebze'nin diğer mahallelerinde de tepkilerin olduğunu söyledi. Gerçek, "Baz istasyonlarının en az 35 metre yükseklikteki direklerde ve yerleşim yerlerinin hizasına gelmeyecek şekilde kurulması zorunludur. Ancak cep telefonu şirketleri daha ucuza getirmek için bu kurala uymuyor" dedi.

İstanbul ve Ankara Tabip Odaları'nın açık uyarılarına rağmen bu istasyonların kurulduğunu savunan Gerçek, "Yargıtay'ın açık kararına rağmen yerel yönetimler, belediyelerimiz kendi yetki alanları içinde rastgeleliğe neden izin veriyor? Neden 35 metre yükseklik şartını ve yerleşim yerine uygun olup olmadığını dikkate almıyor" diye konuştu.

Eyleme katılan Fikret Çapkın adlı vatandaş ise, baz istasyonunun kurulmasının ardından aile bireylerinde meydana gelen rahatsızlıklar nedeniyle başka bir mahalleye taşındığını söyledi.

Nurten Atmaca da, baz istasyonunun kurulmasının ardından gelininin 2 kez düşük yaptığını, eşinin mahalleden köyüne gittiği gün kalp krizinden hayatını kaybettiğini, kendisinin de rahatsız olduğunu ve günde 12 hap kullandığını belirtti.

(MEA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title