Haberler

Aydın Efeler Diyarı Kurtuluşunu Törenle Kutladı

Efeler diyarı kurtuluşunu törenle kutladıAYDIN'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ıncı yıldönümü, kadın mehteran ekibi ile Efelerin gösterileriyle, coşkuyla kutlandı.

Efeler diyarı kurtuluşunu törenle kutladı

AYDIN'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ıncı yıldönümü, kadın mehteran ekibi ile Efelerin gösterileriyle, coşkuyla kutlandı.

Efeler ilçesindeki Kent Meydanı'nda, Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi. AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, CHP Aydın milletvekilleri Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Sezgin, Aydın Vali Vekili Mustafa Hulusi Arat, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş törene katıldı. Büyükşehir Belediye Çerçioğlu'nun, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla tören başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Çerçioğlu, Aydın'ın 96'ıncı kurtuluş yıldönümü kutlu olsun. 7 Eylül 'Ya istiklal ya ölüm' diyen atalarımızın, bizlerin bu topraklarda bağımsız şekilde yaşayabilmesi için ölümü göze aldıkları gündür. Her zaman esarete karşı bağımsızlığı için mücadele edenler, Aydın'da kadınıyla, erkeğiyle, genciyle ve yaşlısıyla büyük bir destan yazmışlardır. Kurtuluş mücadelemizin kıvılcımının yakıldığı Aydın, iki kez işgal edilip, düşmanın elinden kurtarılan tek şehirdir dedi.

Konuşmanın ardından Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehteran Takımının sunduğu gösteri, ilgiyle izlendi. Ardından kurtuluş savaşında ve Aydın'ın kurtuluşunda büyük rol oynayan Efelerin sunduğu zeybek gösterileri; protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Efeler Aydın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title